INFORÁDIÓ
2021. április 19. hétfő
Emma

vígszínház

eszenyi enikő

színház

Vecsei H. Miklós, Junior Prima-díjas színész a fővárosi Vígszínház előtt 2017. október 3-án. A Vígszínház társulatának tagja ezen a napon interjút adott az MTI újságírójának.

Bombahírek a Vígszínházból - új igazolások, új művek

Infostart / InfoRádió - Seres Gerda

Zenés ősbemutató, kortárs magyar művek, Shakespeare-dráma és operett - többek közt ezek szerepelnek a Vígszínház most meghirdetett következő évadában. A színházhoz szerződik - mások mellett - Petrik Andrea, Kőszegi Ákos és Hirtling István.

Új zenés darab születik a Vígszínházban, ez pedig mindig nagyon izgalmas; Eszenyi Enikő igazgató pedig mindig akkor a legbüszkébb, ha egy ilyen produkció saját kútfőből jön létre.

Mint az InfoRádióban elmondta, lesz egy Molnár Ferenc-bemutató is (A doktor úr) a következő évad legelején - Zsótér Sándor rendezésében -, a szerző 24 éves volt a mű első bemutatójakor.

"Ez az előadás Fesztbaum Bélával a főszerepben egy nagyon jó előadás lesz" - ígérte a színházigazgató, aki szerint dialógusokat legjobban Molnár Ferenc tudott írni, ráadásul mindig aktuális.

Amikor igazgató lett, elhatározta, hogy minden évben bemutat a teátrum egy Shakespeare-darabot.

"Aki idejár, a világ legnagyobb szerzője összes művén menjen végig, élje meg és ismerje meg ezeket a darabokat" - indokolta Eszenyi Enikő, akinek fontos az is, hogy minden darab új fordításban mutassa meg magát a közönségnek. A sorozatot az Otellóval kezdték,

hamarosan pedig jön II. Richárd - bőrében Vecsei H. Miklóssal, akinek Eszenyi Enikő szerint ez a szerep "nagyon-nagyon való". Spiró György fordította újra a darabot, neki ez az egyetlen Shakespeare-fordítása.

Szintén Spiró György 1997-ben írt egy Komédiát Honderű címen, ez most műsorra kerül majd - például Kern Andrással.

A Pesti Színházban Rudolf Péter rendezi A nyugati világ bajnokát, az Anna Kareninában pedig Petrik Andrea debütál - a Szlovák Nemzeti Színház volt igazgatója, rendezője, Roman Polák állítja színpadra.

A Mágnás Miska operettet maga Eszenyi Enikő rendezi.

"Szeretném, ha ez a generáció az operettet is megismerné"

- fogalmazott az igazgató.

Nyitókép: Balogh Zoltán

Kapcsolódó hang

Eszenyi Enikő a Vígszínház következő évadáról
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018