INFORÁDIÓ 
2020. június 5. péntek
Fatime

norvég

budapesti nemzetközi könyvfesztivál

könyv

irodalom

Karl Ove Knausgard norvég író, díszvendég  pódiumbeszélgetésen a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon az ünnepélyes megnyitó napján a fővárosi Millenáris Parkban 2019. április 25-én. Négy nap alatt mintegy 400 programmal, könyvbemutatókkal, dedikálásokkal, ismeretterjesztő előadásokkal és képregénykészítéssel várja a közönséget április 25. és 28. között a könyvfesztivál.

Könyvfesztivál: az egész világ idejön, élén Norvégiával

Infostart / InfoRádió

Négy nap alatt mintegy 400 programmal, bemutatókkal, dedikálásokkal, ismeretterjesztő előadásokkal és képregénykészítéssel várja a közönséget csütörtöktől a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a Millenáris Parkban.

Csütörtökön kezdődik a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. A négynapos rendezvény mintegy 400 programmal várja a közönséget a fővárosi Millenáris Parkban - mondta el az InfoRádiónak Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöke.

"Egy kis változás lesz ahhoz képest, ahogyan eddig volt, megkaptuk a Gyerekbirodalom számára a Nemzeti Táncszínház auláját, ami területileg ugyanolyan, de vadonatúj" - tette hozzá.

Az idén 145 kiállító várja a közönséget, köztük 25 külföldi,

és olyan kiállítók is vannak, akik nem kifejezetten kiadóként üzemelő intézmények: múzeumok vagy éppen a Magyar Tudományos Akadémia kutatóintézetei, régészek, színházak.

Az egyebek mellett könyvbemutatókat, dedikálásokat, ismeretterjesztő előadásokat és gyerekprogramokat felvonultató fesztivál

díszvendégországa Norvégia, díszvendégírója Karl Ove Knausgard lesz. Most először fordul elő, hogy a díszvendégország adja a díszvendégírót is.

A norvég díszvendégség keretében nyolc norvég szerző lesz személyesen jelen a könyvfesztiválon. Emellett több kiemelt program hívja fel a figyelmet a norvég-magyar kulturális kapcsolatokra.

A fesztivál mottója: "Elhozzuk a világot neked". Az Ünnepi Könyvhét lesz inkább az a rendezvény, ami a magyar irodalomról szól majd.

Megrendezik a könyvfesztivál hagyományos kísérőrendezvényeit, az Európai Írótalálkozót, a Kis Könyves Éjt, a Könyvtáros Klubot és az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválját is.

Nyitókép: Karl Ove Knausgard norvég író, díszvendég pódiumbeszélgetésen a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon az ünnepélyes megnyitó napján a fővárosi Millenáris Parkban 2019. április 25-én. MTI/Balogh Zoltán

Kapcsolódó hang

Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál
 
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018