INFORÁDIÓ 
2020. július 11. szombat
Lili, Nóra

budai vigadó

hagyományok háza

kultúra

A Hagyományok Háza székhelye, a felújított Budai Vigadó az átadás napján, 2018. október 4-én.

Fesztivállal nyílik meg a Budai Vigadó

InfoRádió

Táncelőadásokkal, gyermekprogramokkal, kiállításokkal és épületbejárással várja a nagyközönséget a Hagyományok Háza a Budai Vigadó felújított tereiben csütörtöktől vasárnapig.

A Budai Vigadó a pincétől a padlásig megújult, még új tető is került rá. Utólagos szintbeépítéseket is eltüntettek, visszaálltak a korábbi nagy belmagasságok - mondta a rekonstrukcióról Kelemen László, a Hagyományok Háza főigazgatója.

A közönségforgalmi területen az eredeti állapot visszaállítására törekedtek, beleértve a korabeli festés, a stukkók és a terazzók visszaállítását is. Legyártatták továbbá az eredeti, régi szecessziós csillárokat a színházterembe. Az irodaterületeken modern berendezést építettek be és kicserélték az összes nyílászárót.

A színháztermi technika is megújult: az összecsukható nézőtérrel elérték, hogy ismét kettős funkció legyen jelen a színházteremben, amely így visszakaphatta eredeti, báltermi szerepét is.

Határtalan Táncfőváros címmel egy többnapos rendezvénnyel nyílik meg az intézmény. A Hagyományok Háza a népművészet révén Kárpát-medencei intézmény, a Magyar Állami Népi Együttes mellett ezért határon túli együtteseket is hívtak. A négy nap során táncelőadásokkal, gyermekprogramokkal, kiállításokkal készülnek, az építészek és a kivitelezők által vezetett bejárásokon a regisztrált látogatók megismerhetik a megújult épületet.

Nyitókép: MTI / Máthé Zoltán

Kapcsolódó hang

Nyitóünnep az elkészült Budai Vigadóban
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018