eur:
392.52
usd:
365.82
bux:
66506.84
2024. április 26. péntek Ervin
A Hagyományok Háza székhelye, a felújított Budai Vigadó az átadás napján, 2018. október 4-én.
Nyitókép: MTI / Máthé Zoltán

Fesztivállal nyílik meg a Budai Vigadó

Táncelőadásokkal, gyermekprogramokkal, kiállításokkal és épületbejárással várja a nagyközönséget a Hagyományok Háza a Budai Vigadó felújított tereiben csütörtöktől vasárnapig.

A Budai Vigadó a pincétől a padlásig megújult, még új tető is került rá. Utólagos szintbeépítéseket is eltüntettek, visszaálltak a korábbi nagy belmagasságok - mondta a rekonstrukcióról Kelemen László, a Hagyományok Háza főigazgatója.

A közönségforgalmi területen az eredeti állapot visszaállítására törekedtek, beleértve a korabeli festés, a stukkók és a terazzók visszaállítását is. Legyártatták továbbá az eredeti, régi szecessziós csillárokat a színházterembe. Az irodaterületeken modern berendezést építettek be és kicserélték az összes nyílászárót.

A színháztermi technika is megújult: az összecsukható nézőtérrel elérték, hogy ismét kettős funkció legyen jelen a színházteremben, amely így visszakaphatta eredeti, báltermi szerepét is.

Határtalan Táncfőváros címmel egy többnapos rendezvénnyel nyílik meg az intézmény. A Hagyományok Háza a népművészet révén Kárpát-medencei intézmény, a Magyar Állami Népi Együttes mellett ezért határon túli együtteseket is hívtak. A négy nap során táncelőadásokkal, gyermekprogramokkal, kiállításokkal készülnek, az építészek és a kivitelezők által vezetett bejárásokon a regisztrált látogatók megismerhetik a megújult épületet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×