eur:
394.43
usd:
370.2
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Dolgozók a felújítás alatt álló Olof Palme Háznál a Városligetben 2018. június 4-én. A Liget Budapest Projekt keretében megújuló ház 2019 elején, eredeti formájában, Millennium Háza néven nyílik meg.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Jól halad az Olof Palme Ház felújítása

Lezárult az Olof Palme Ház elmúlt évtizedekben ráépített, oda nem illő elemeinek eltávolítása, és megkezdődött az eredeti terek visszaállítása. A tervek szerint ősszel már a tető és a restaurált Zsolnay-kerámiák is visszakerülnek az épületre - mondta Sághi Attila, a Liget Budapest Projekt műszaki vezérigazgató-helyettese.

Lezárult az Olof Palme Ház elmúlt évtizedekben beépített, oda nem illő elemeinek eltávolítása és megkezdődött az eredeti impozáns terek visszaállítása.

"A műtét legcsúnyább részét befejeztük"

- mondta Sághi Attila, a Liget Budapest Projekt műszaki vezérigazgató-helyettese.

Már az eredeti épületszerkezet helyreállítása és a különleges Zsolnay-kerámiák restaurálása zajlik.

Sághi Attila közölte: a dekorációs elemek ősszel kerülnek vissza az épületre, szeptemberben már látható lesz az új homlokzat és a tető.

Budapest, 2018. június 4.
Dolgozók a felújítás alatt álló Olof Palme Háznál a Városligetben 2018. június 4-én. A Liget Budapest Projekt keretében megújuló ház 2019 elején, eredeti formájában, Millennium Háza néven nyílik meg.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Dolgozók a felújítás alatt álló Olof Palme Háznál a Városligetben MTI Fotó: Balogh Zoltán

Az 1250 négyzetméter alapterületű épület kulturális közösségi térként újul meg: interaktív kiállítótérrel, pódiumszínpaddal is rendelkezik majd, mélyföldszintjén egy kisebb előadó- és konferenciatermet, valamint egy múzeumpedagógiai teret alakítanak ki.

Budapest, 2018. június 4.
A Liget Budapest Projekt által 2018. június 4-én közzétett képen az Olof Palme Ház, amely felújítás után 2019 elején, eredeti formájában, Millennium Háza néven nyílik meg.
MTI Fotó: Liget Budapest Projekt
Így fog kinézni az Olof Palme Ház, amely felújítás után 2019 elején, eredeti formájában, Millennium Háza néven nyílik meg. MTI Fotó: Liget Budapest Projekt

A tervek szerint a Millennium Házában több száz négyzetméteren várja majd a látogatókat a főváros aranykorát bemutató állandó kiállítás, amely egy óriási, több mint 100 négyzetméteres, több ezer házat ábrázoló városmakett és az ahhoz kapcsolódó vetített képek segítségével idézi meg a századfordulós Budapestet. A tárlat jövő nyáron nyílhat meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×