eur:
394.52
usd:
369.69
bux:
65160.61
2024. április 19. péntek Emma

Térjen vissza a hatvanas évekbe a jövő hét elején!

A hatvanas-hetvenes évek mindennapjaiba, a szórakozás és kikapcsolódás könnyed formáiba is belekóstolhatnak a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum látogatói április 30-án és május elsején.

A Skanzen Majális rendezvényét a múzeum saját, Hé'67! A világ, amelyben a Múzeum született című kiállítása ihlette - áll az intézmény közleményében.

A Kádár-korszak világát megidézve a közönség az átváltoztató szalonban kipróbálhatja a hatvanas évek smink és hajtrendjeit, de tánciskola is segíti az időutazást. Koncertet ad a korszak hangzásvilágára építő The Qualitons zenekar és Németh Juci, de fellép Tolcsvay László, a beatgeneráció ismert egyénisége és az FG-4 zenekar is.

A hatvanas-hetvenes évek kétarcúságát az április 30-án megrendezett szakmai beszélgetések hozzák közelebb. A korszakot megelevenítő filmklubban filmhíradókat, Sára Sándor és Gazdag Gyula filmeket vetítenek, majd Gelencsér Gábor filmesztétával lesz beszélgetés a korszak filmművészetéről és a magyar film megújulásának műhelyéről, a Balázs Béla Stúdióról.

A hatvanas évek divatjáról, a nőideál változásáról, a konfekcióról Simonovics Ildikó művészettörténész és a Clara Rotschild ruhaszalon varrónője, Oravecz Gréti mesél, a kor vidéki építészetét uraló kockaházakról pedig Szolnoki József képzőművész és Katharina Roters fotográfus, a Kockaházak fotósorozat készítője tart előadást.

A szervezők játékos és kézműves foglalkozásokkal is készülnek, így lesz similabda, szélforgó, rongybaba és papírsárkány-készítés, gombfoci és májusfa állítás is.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Jön a Portfolio következő lakossági befektetési eseménye, a Portfolio Investment Day 2024. Május 16-án várjuk azokat, akik a legtöbbet szeretnék kihozni megtakarításaikból! Előadóink cégvezetők, pénzügyi vezetők, portfóliómenedzserek, elemzők és profi befektetők, akiktől releváns befektetési ötleteket szerezhetnek a jelenlévők. A konferencián kiemelten foglalkozunk a hazai állampapírokkal, a nyersanyagpiacokkal, a kriptoeszközökkel, valamint hazai és nemzetközi részvényekkel.   A rendezvényen velünk lesz többek között Kurali Zoltán, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója, Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója, és a Cápák közöttből jól ismert Balogh Petya és Orbók Ilona is. Az eseményre itt lehet regisztrálni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×