eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Több száz felolvasó, ilyen összefogás még nem volt

Több száz felolvasó, ilyen összefogás még nem volt

A magyar nyelv dialektusait is bemutató hangos Biblia jelent meg, a CD készítésében ötszáz önkéntes vett részt a Kárpát-medence különböző tájegységeiről.

Sokféle hangzó Biblia van, de ez az egyetlen, amely dokumentálja a mai magyar nyelvhasználat sokszínűségét - mondta Benyik György, a korábban a szegedi kézírásos Biblia másolását is kezdeményező teológus a kiadványt bemutató sajtótájékoztatón. 

Az önkéntesek háromperces szövegrészleteket olvastak fel a Biblia újszövetségi részéből

Szegeden, Szatymazon, Nyíregyházán, Nagykanizsán, Csíksomlyón, Csíkszeredán, Gyulafehérváron, Kolozsváron, Szabadkán, Pozsonyban és Komáromban.

A teológus bejelentette a kezdeményezés folytatását: 2020-ra elkészítenék a szétszórtan élő magyarok hangzó Bibliáját.

A szentírás ószövetségi részét öt kontinens magyar közösségeinek tagjai olvasnák fel.

A már elkészült hanganyag mindenki számára hozzáférhető a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia Alapítvány honlapján.

A CD megjelenésének apropója, hogy

augusztus 28-án kezdődik a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia, amelynek központi témája Szent Pál római levelének értelmezése.

A nyugati és ortodox teológusok részvételével tartandó tanácskozásra a hazai és a közép-európai szakemberek mellett Japánból is érkezik előadó.

A konferencia alkalmából augusztus 29-én jótékonysági koncertet rendeznek a szegedi Fogadalmi templomban a Szegedi Szimfonikus Zenekar, a Vaszy Viktor Kórus és a Szegedi Ökumenikus Kórus közreműködésével.

A hangversenyen a nagy történelmi egyházak magyarországi képviselőinek üzenetei hangzanak el, amelyekhez kötődve egy-egy felekezet jellemző zenedarabjai csendülnek fel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×