eur:
385.89
usd:
356.62
bux:
68864.24
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia
Jeget is kaphatunk a húsvéti hosszú hétvégén

Jeget is kaphatunk a húsvéti hosszú hétvégén

Az "Atlantisz gyermekei" után most itt van az "Antarktisz gyermekei" című produkció a Fővárosi Nagycirkuszban. A vízirevüt idén jégrevü váltja fel és a húsvéti hosszú hétvégén matiné és délutáni előadásokkal is várják a családokat - mondta el az InfoRádiónak Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója.

"Két hete lankadatlanul dolgozik a Fővárosi Nagycirkusz stábja: hizlaljuk a jeget. Míg tavaly vízzel árasztottuk el a cirkusz manézsát, idén úgy döntöttünk, hogy hűvöset akarunk. Csodát szeretnénk tenni és jeget hizlalunk, erre a jégre pedig

Moszkvából hívtuk el a sztárokat, azokat az artistákat, akik a cirkuszi trükköket korcsolyával a lábukon is elő tudják adni"

- mondta el az InfoRádiónak Fekete Péter a Fővárosi Nagycirkusz új műsora, a "A Jégbe zárt cirkuszvilág - Az Antartktisz gyermekei" című nemzetközi show kapcsán.

A zsonglőr tehát korcsolyázva fogja majd dobni a buzogányokat, a légtornász korcsolyával a lábán fog elindulni fel, a levegőbe – tette hozzá a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója.

A jégrevü fantasztikus látványvilágával, különleges kosztümökkel és tánccal varázsolja el a látogatókat, de lesz óriáskerék, magaskorcsolyázás és akrobaták is megjelennek a jégen.

Jeget is kaphatunk a húsvéti hosszú hétvégén

Nem csak a moszkvai cirkusz sztárjai lesznek itt, hanem a Fővárosi Nagycirkusz fiatal magyar művészeknek is lehetőséget ad a bemutatkozásra.

Az igazgató elmondta: abban is különleges a mostani vállalkozás, hogy a cirkusz mostani jégvilágát saját felszereléssel biztosítják.  A három év múlva elkészülő új cirkuszművészeti központ számára már megvásárolták a saját jégkészítő gépet, és kísérleteznek, hogyan tudnak nem bérelt, hanem úgymond saját tudásukból elkészülő jeget csinálni.

"Ez egy komoly technika, komoly technológia, meg kell tanulnunk, hogy mennyi áramot fogyasztunk, mennyire hűl le a nézőtér, kell-e például plédet adnunk az első sorban helyet foglaló nézőknek, mert esetleg túl hűvös van. Tehát

egy sor olyan kérdés van, amelyet az új cirkusz építése során már a tervezéskor figyelembe tudunk venni"

- jelezte Fekete Péter.

"Joggal mondhatjuk, hogy ez egy kísérlet a leendő cirkuszművészeti központ kialakításához" - fogalmazott a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.15. szerda, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×