eur:
394.2
usd:
370.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Folytatódik a Millennium-sorozat

Újabb kötet jelenik meg jövő szeptemberben a svéd Millennium-sorozatból, amelynek főhőse a tetovált hacker, Lisbeth Salander és az újságíró Mikael Blomkvist.

Stieg Larsson, a Millennium-trilógia szerzője 2004-ben hunyt el váratlanul. A svéd író, újságíró, az Expo folyóirat szerkesztője már nem érte meg könyvei hatalmas sikerét, trilógiája első regénye, A tetovált lány 2005-ben, a két további kötet, A lány, aki a tűzzel játszik és A kártyavár összedől 2006-ban és 2009-ben került a boltokba.

Larsson eredetileg tízkötetesre tervezte a sorozatot. Az izgalmas skandináv krimiszériát David Lagercrantz svéd író folytatta 2015-ben az Ami nem öl meg című bűnügyi regénnyel. Az Alfred A. Knopf könyvkiadó a hétvégén jelentette be, hogy már készül az ötödik kötet is, amelyet jövő szeptemberben vehetnek kézbe az olvasók.

Sonny Mehta, a kiadó szerkesztője elmondta, hogy a Millennium-sorozatból eddig világszerte 85 millió kötetet vásároltak meg.

A népszerű trilógiát Svédországban meg is filmesítették, és Hollywood is lecsapott a krimire, A tetovált lányt Daniel Craig és Rooney Mara főszereplésével David Fincher rendezte meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×