eur:
393.85
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Japán után Kínába mennek a Nemzeti Filharmonikusok

Szerda este Oszakában fejeződött be a Nemzeti Filharmonikusok Japán koncertturnéja. Október 22-én indultak, és összesen nyolc hangversenyt adtak Kobayashi Ken-Ichiro vezényletével Japán leghíresebb, legnagyobb hangversenytermeiben.

A koncertkörút óriási sikerrel indult. Október 25-én a tokiói Sumida Triphony Hallban léptek fel, ezt követően Chibában, Hiroshimában, Toyamában, Fukusimában adtak egy-egy hangversenyt. Október 30-án Shirakawában lépett színpadra a zenekar, a vadonatúj Shirakawa Cultural Hallban, amelyet a Nemzeti Filharmonikusok hangversenyével avattak fel. A közönség kitörő, lelkes ovációval fogadta a produkciót. A körút október 31-én Tokióban folytatódott, onnan továbbutaztak Shizuokába, majd a sorozatot a mai napon a 2700 férőhelyes osakai Festival Hallban fejezték be.

A helyszíneken a több ezer fős hangversenytermek zsúfolásig megteltek, a közönség mindenhol hatalmas üdvrivalgással köszönte meg az esti programot. Az együttes turnérepertoárjában Liszt és Dvořak művein kívül szerepelt még Berlioz Fantasztikus szimfóniája, Grieg zongoraversenye, Mendelssohn e-moll hegedűversenye, Kodály Galántai táncok című műve, valamint Brahms Magyar táncaiból egy csokorra való.

A Nemzeti Filharmonikusok Japán turnéit a Japan Arts ügynökség szervezi. Legutóbb 2014-ben jártak az országban, akkor szintén nyolc alkalommal adtak telt házas, ráadásokkal teli hangversenyeket.

A zenekar Shanghajban, Kínában folytatja turnéját, ahol Kovács János vezényletével november 6-án a Shanghai Culture Square Theatre színpadán mutatják be az október 7-én, Kocsis Zoltán vezényletével és óriási sikerrel előadott két Bartók művet, A kékszakállú herceg várát, valamint a Csodálatos mandarint. A produkció a Sanghaji Nemzetközi Művészeti Fesztivál keretében kerül előadásra, Káel Csaba rendezésében. Közreműködik Bretz Gábor, Szántó Andrea és a Pécsi Balett.

A zenekar következő sanghaji hangversenye november 7-én az Oriental Art Centerben lesz, melyen a Muzsikás Együttessel közösen lépnek színpadra magyar népzenével, valamint Dohnányi, Kodály és Bartók műveivel. Az október 15-én kezdődött egy hónapos sanghaji eseménysorozat, Ázsia legrangosabb és legnagyobb kulturális fesztiválja.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×