eur:
393.63
usd:
364.56
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kecskemétiek vitték el a POSZT fődíját

A Kecskeméti Katona József Színház Macska a forró bádogtetőn című produkciója lett a legjobb előadás a 16. Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT), amelynek díjait a tíznapos fesztivált záró szombati gálaesten adták át.

A szakmai zsűri által legjobbnak értékelt darabhoz két további elismerés kapcsolódik: a legjobb női főszereplő díját Trokán Nóra kapta - közölték a szervezők.

A MASZK Országos Színészegyesület és a Mozaik Művészegyesület a legjobb női szereplő díját Csombor Teréznek ítélte oda, ugyanezen előadásban nyújtott alakításáért.

A legjobb rendezésért járó elismerést a Forte Társulat/Trafó A te országod című előadásáért Horvát Csaba kapta - ismertették.

A szakmai zsűri a legjobb férfi főszereplő díjával László Zsoltot tüntette ki a fővárosi Radnóti Miklós Színház Lear király című darabjában nyújtott alakításáért, a darab díszlettervezőjének, Menczel Róbertnek ítélték oda a legjobb díszletért járó elismerést.

Szatory Dávidot a MASZK Országos Színészegyesület és a Mozaik Művészegyesület által a legjobb férfi szereplőnek odaítélt díjjal tüntették ki ugyancsak a Lear királyban nyújtott teljesítményéért - emelték ki a szervezők.

Legjobb női mellékszereplőnek Danis Lídiát választotta a zsűri, aki a tatabányai Jászai Mari Színház Tartuffe című előadásában lépett színre, ugyancsak e darab dramaturgja, Szikszai Rémusz lett a legjobb dramaturg.

A budapesti Katona József Színház Az olaszliszkai című produkciójában szereplő Tasnádi Bence kapta a legjobb férfi mellékszereplő díját.

A legjobb jelmezért járó elismerést a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Vízkereszt, vagy amire vágytok című darabjáért Adriana Grand kapta. A POSZT különdíjával a Budaörsi Latinovits Színház társulatát tüntették ki A Liliomfi című előadásért. A legjobb 30 év alatti színész és színésznőnek járó különdíjat is a Fidelio felajánlásában az ebben a darabban szereplő színészek kapták.

A közönségzsűri a Pécsi Harmadik Színház Piszkavas című produkcióját találta idén a legjobbnak. A darabban szereplő Füsti Molnár Éva kapta a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Színházművészeti Tagozata által alapított alkotói díjat.

A Színházi Dolgozók Szakszervezetének Básti Lajos-díjával a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház társulatának tagját, Horváth László Attilát jutalmazták a Túl zajos magány című előadásban nyújtott alakításáért - összegezték a színházi találkozó szervezői.

Az idei POSZT versenyprogramjában 16 előadás szerepelt, amelyeket Kiss B. Atilla operaénekes és Sólyom András filmrendező válogatott.

A találkozó keretében - a versenyprogrammal párhuzamosan - idén először rendezték meg A POSZT bemutatja elnevezésű sorozatot, amelynek keretében 9 produkciót láthatott a Kodály Központban a közönség, míg a korábbi off-programsorozatból kialakított POSZT Fesztivál több mint 100 programmal a Zsolnay Kulturális Negyedben várta a közönséget.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×