eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Bővül a kínálat az idei Művészetek Völgyében

A színházi és komolyzenei kínálat is bővül a 26. Művészetek Völgyében, amelyet július 22. és 31. között rendeznek meg Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden. Az összművészeti fesztivál idei tervezett programjairól Jakab Natália, a Művészetek Völgye programigazgatója tájékoztatta az InfoRádiót.

„Idén Taliándörögdre helyeztünk nagyobb hangsúlyt, ahol kialakítottunk egy színházi központot. Itt a néhány éve már futó színházi színpadunk mellé kitelepül a Nemzeti Színház is, és minden este meg lehet nézni egy-egy nagyobb darabot” - mondta Jakab Natália, a Művészetek Völgye programigazgatója.

Hozzátette: kitelepül a Színművészeti Egyetem is, a másik újdonság pedig az, hogy a Concerto Budapest is csatlakozik a Művészetek Völgyéhez.

„Ezzel visszatér hozzánk a szimfonikus nagyzenekari koncertek műfaja, de természetesen nagyon sok népzenével, világzenével és könnyűzenével is várjuk a látogatókat” - jelezte a programigazgató.

Jakab Natália elmondta, hogy a legfontosabb könnyűzenei színpad a MOL Nagyon Balaton által támogatott Panoráma Színpad lesz.

„Itt végigvonul könnyűzenei életünk teljes zenekari felhozatala. Az Erik Sumo Band itt fog fellépni egész nyáron, csak nálunk. A 10 napot a Skye and Ross from Morcheeba néven a Morcheeba tagjai zárják. Könnyűzenével keveredő dzsesszt a Harcsa Veronika udvarban is lehet hallgatni, idén pedig a Fonó is saját udvart kapott, itt is lesz két külföldi fellépő, a Federspiel Ausztriából, illetve a Naked Szerbiából” - számolt be a részletekről a Művészetek Völgye programigazgatója.

Hozzáfűzte: filmes helyszín is lesz, ahol a Színház-és Filmművészeti Egyetem filmjei tekinthető meg.

„Mellette a Budapest Documentary Festival nemzetközi sikereket elért dokumentumfilmjei is láthatók lesznek. Velünk tart a Hello Wood is, most Csórom földjére helyezik a falu-installációjukat és ugyanúgy fejlesztik tovább, ahogy előző évben. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem most egy falumalomkerék installációval kedveskedik nekünk. A Magyar Kézműves Szövetség is nagyszabású kiállítást rendez, workshop és bemutatótér is lesz a kávéházi helyszínünkön, ahol egy teljes udvart rendeznek be” - mondta Jakab Natália, a Művészetek Völgye programigazgatója az InfoRádiónak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×