eur:
395.68
usd:
372.06
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Tiszta szívvel, Anyák napja - Heti mozipremierek

Kerekesszékes akcióvígjáték Till Attilától, anyák napi romantikus vígjáték sztárszereposztással, és egy videójátékból készült animációs űrmese is szerepel a heti mozipremierek között.

Egy családi dráma és egy bűnűgyi vígjáték elemeit vegyíti izgalmas témafelvetéssel Till Attila a héten mozikba kerülő "Tiszta szívvel" című alkotása.

Az apja által fogyatékossága miatt elhagyott, kerekesszékes Zolika és barátja, Barba Papa barátságot köt az ugyancsak kerekesszékes bérgyilkos Rupaszovval, és miközben egyre komolyabb megbízást kapnak az alvilágtól, párkapcsolataik és hétköznapi megpróbáltatásaik bepillantást engednek a fogyatékkal élők kihívással telik mindennapjaiba. A kritikák többsége méltatja Till Attila összetett rendezői munkáját, amiben a főszereplők közt Thuróczy Szabolcs, és a nem színész, valóban fogyatékkal élő Fenyvesi Zoltán és Fekete Ádám is remekül alakít.

Hiába van a hétvégén anyák napja, a kritikák csúnyán lehúzták a tengeren túlon az azonos című romantikus vígjátékot, amiben Jennifer Anniston, Julia Roberts és Kate Hudson három különböző anyatípust alakítanak, akiket válásuk, karrierjük vagy tulajdon eltitkolt anyjuk akadályoz meg az anyaságban való kiteljesedésben. A fizetett nézők a humor hiányát, és a pasztel színekben dúskáló, kliséket pufogtató szentimentalizmust kérték számon az Anyák napján.

Kedvezőbb fogadtatást kapott, mégis megosztotta a kritikusokat a gyilkos páros című akcióvígjáték, amiben a szakításán túljutó Martha egy csapásra beleszeret a tökéletes pasinak tűnő Francisbe, akiről viszont kiderül, hogy az a fajta bérgyilkos, akik a megbízójával is végez. Miközben a maffia és az FBI egyaránt keresi, az újdonsült barátnőnek döntenie kell, szüksége van-e ennyi zűrre az életében. A kritika szerette a szerepükben lubickoló Anna Kendriket és Sam Rockwellt, de a történettel már kevésbé volt kibékülve.

A kisiskolások számára nyújthat szórakoztató kikapcsolódást a Ratchet és Clank című animációs sci-fi mese, ami az azonos című videojáték hőseit vitte a nagyvászonra, míg a művészmozik közönsége A vadászatot is jegyző Thomas Vinterberg A kommuna című alkotását tekintheti meg, amiben a dán rendező az egyén vágyai és a közösség szembenállását vizsgálja a 70-es évek díszletei között.

A lakás című izraeli dokumentumfilmben pedig Arnon Goldfinger rendező döbben rá nagyszülei múltjára és egy, a zsidó ügyekért felelős SS vezetőhöz fűződő évtizedes barátságukra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Nemcsak a forint szenvedte meg az amerikai inflációs kilátások változását, a korábban globális menedékdevizának számító japán jen 34 éves mélypontra gyengült a dollárral szemben. A gyengülés nem belföldi tényezőknek köszönhető, de ez nem jelenti azt, hogy a japán jegybank jövő heti kamatdöntő ülésen ne tudna tenni a jen védelmében. Csakhogy a Bank of Japan most mással van elfoglalva: azzal, hogy kirángassa az országot az őket évtizedek óta sújtó stagnálásból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×