eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Sting és Peter Gabriel közös turnéra indul

Közös turnét tervez nyárra amerikai és kanadai megállókkal Sting és Peter Gabriel, a Kő, papír, olló elnevezésű koncertsorozat műsorát főleg sikerszámaikból építik fel - írja az MTI.

A két zenész három évtizede ismerte meg egymást, és zenéltek már együtt.

"Rengeteget párnacsatáztunk régen a repülőutak alatt, amikor együtt turnéztunk, Igazán jó móka volt, és nagyszerű volt együtt játszani" - idézte fel Gabriel a délnyugat-angliai Real World Stúdiójában, ahol a két brit zenész összejött, hogy a jövőt tervezgesse.

Gabriel és Sting is sikerei csúcsán hagyta ott együttesét, előbbi a Genesist, utóbbi a Police-t, hogy szólókarrierrel folytassa pályáját.

"Alapvetően egy csomó régi sikert akarunk elénekelni, a közönség azokat a számokat akarja hallani, amelyekről híresek vagyunk. De mindig érdekes, ha elcseréljük a dalokat. Cseppet sem bánnék átengedni neki bármit, amit akar" - jelentette ki Sting.

A közös koncertezés ötlete Stingtől származik, aki korábban Európában és Észak-Amerikában turnézott Paul Simonnal.

"A közönség nagyon szerette, amit együtt csinálunk" - emlékezett.

Gabriel és Sting 1986-ban az Amnesty International koncertjén lépett fel együtt először, két évvel később már hathetes, öt kontinenst érintő jótékonysági turnén zenéltek együtt, hogy emberi jogi kérdésekre hívják fel a figyelmet. Akkor a résztvevők között volt Bruce Springsteen, Tracy Chapman és Youssou N'Dour is.

A két zenész fogadkozott, hogy a turné címéhez híven, amikor csak alkalmuk adódik rá, kő, papír, ollót fognak játszani.

"Tökéletes játék, mivel senki sem kerekedhet felül" - mondta Sting.

A koncertsorozat június 21-én indul az ohiói Columbusban és július 24-én ér véget az albertai Edmontonban.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×