eur:
393.02
usd:
366.21
bux:
66883.41
2024. április 26. péntek Ervin

Õ lett a legjobb színésznő

Nicole Kidman nyerte el a legjobb színésznő díját vasárnap este a London Evening Standard színházi elismeréseinek átadásán a brit fővárosban.

Az Oscar-díjas Kidman 1998 óta először lépett fel londoni színházban. Ezúttal a Photograph 51 című kortárs darabban Rosalind Franklin úttörő brit DNS-kutatót alakította.

A színésznő a londoni Old Vic Színházban megrendezett gálán elmondta, hogy tavaly elhunyt tudós apja emlékére vállalta el a szerepet. "Mielőtt kilépnék a színpadra, minden este letérdelek a fényképe előtt, az ad nekem erőt, hogy a szemébe nézek" - árulta el.

A legjobb színész díját James McAvoy vitte el a The Ruling Class című színmű felújításának főszerepéért. Imelda Staunton a legjobb musicalalakítás díját kapta Momma Rose megformálásáért a Gypsy című 1959-es Broadway-musical felújításában.

A BBC News beszámolója szerint Stephen Adly Guirgis The Mother with the Hat című színműve a legjobb darab díját nyerte el, a legjobb rendező trófeájával Robert Icket jutalmazták Aiszkhülosz Oreszteia című drámájának színre állításáért.

Az este két házigazdájaként Judi Dench és Ian McKellen lépett színpadra, de Jevgenyij Lebegyev, az Evening Standard kiadója is részt vett a díjak átadásában.

A kiadó különdíját a 85 esztendős Stephen Sondheim kapta. A lap főszerkesztői díját pedig Vanessa Redgrave vehette át.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×