INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Indul a meghallgatás: Eszenyi Enikő vagy Balázs Péter?

Infostart / InfoRádió
Csütörtökön ül össze a Vígszínház és a Budapesti Operettszínház igazgatói pályázatait elbíráló két szakmai bizottság. Döntés még nem várható - tudta meg az InfoRádió.

Kilenc tagú a Vígszínház igazgatói pályázatát elbíráló szakmai bizottság. Az InfoRádió értesülései szerint köztük van Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Csiszár Imre rendező, Piros Ildikó színművész, és Reviczky Gábor, a Nemzeti Színház színművésze, aki az évad végéig a Vígszínház tagja volt.

Rajtuk kívül két személyt delegált a bizottságba a Vígszínház, kettőt a fővárosi önkormányzat és egyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Az ülésen meghallgatják Eszenyi Enikőt, aki a színház jelenlegi vezetőjeként pályázott a folytatásra, és a másik pályázót, Balázs Pétert, aki jelenleg a Szolnoki Szigligeti Színházat vezeti.

Úgy tudjuk: ezt követően még összeül a bizottság, tehát döntés csütörtökön biztosan nem várható.

Szintén ezen a napon tanácskozik a Budapesti Operettszínház igazgatói pályázatait rangsoroló szakmai bizottság. Az InfoRádió úgy tudja: ennek tagja Huszti Péter színművész, Román Sándor koreográfus, valamint Szomor György és Kolti Helga színművész. Két további tagot jelölt az Operettszínház, kettőt az Emberi Erőforrások Minisztériuma és egyet a Fővárosi Önkormányzat.

A Budapesti Operettszínház igazgatói posztjára négyen pályáztak: a jelenlegi vezető, Kerényi Miklós Gábor, Bozsó József énekes, Nagy Viktor rendező és Tokody Ilona operaénekes.

A tervek szerint a Budapesti Operettszínház működtetését a Fővárosi Önkormányzat átadná az Emberi Erőforrások Minisztériumának, ám ennek részleteiről még nem sikerült megállapodni.

A szakmai bizottságok rangsorolják a pályázatokat, és javaslatot tesznek. A fenntartó ennek mérlegelésével dönt, ám nem köteles eszerint határozni.

A címlapról ajánljuk