eur:
389.35
usd:
362.79
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A némafilmes a legjobb film

Véget ért a 84. Oscar-díjátadó Los Angelesben. A némafilmes című francia film nyerte el az Amerikai Filmakadémia legjobb filmnek járó szobrocskát.

A némafilmes című francia fekete-fehér némafilm alkotói aratták a legnagyobb diadalt a 84. Oscar-díjátadó ceremónián: a produkció összesen öt Oscart-nyert, többek között a legjobb film, a legjobb rendezés és a legjobb színész díját is megkapta.

A némafilmes című alkotás 83 éve az első némafilm, amely a legjobb film kategóriában elnyerte az Amerikai Filmakadémia díját. (1929-ben a Wings című némafilm győzött.) A helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben megrendezett Oscar-gála fináléjában a film alkotói és színészei, köztük Jean Dujardin, A némafilmes sztárja, az első francia, aki átvehette a legjobb színész Oscar-szobrát, együtt ünnepeltek a ceremónia színpadán.

A húszas-harmincas évek Hollywoodjában, a némafilm korszak végén játszódó történetet Michel Hazanavicius rendezte, aki a legjobb rendező Oscarjával a kezében feleségének, a mellékszereplőként Oscarra jelölt Bérénice Bejónak mint filmje ihletőjének köszönte meg a díját.

Meryl Streep, A Vaslady címszereplője kapta a legjobb színésznő. Octavia Spencer A segítségben nyújtott alakításáért a legjobb női mellékszereplő, a Kezdők című filmben játszó Christopher Plummer pedig a legjobb férfi mellékszereplő Oscar-díját kapta.

A legjobb idegen nyelvű film az iráni Nader és Simin - Egy elválás története lett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×