eur:
388.88
usd:
360.65
bux:
68074.56
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Fapados lesz idén a filmszemle

Február 2. és 5. között rendezik meg a 43. Magyar Filmszemlét a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Toldi moziban.

Mint a szervező Magyar Filmművészek Szövetsége az MTI-t csütörtökön tájékoztatta, a rendezvény nem kapott állami támogatást, ennek híján az idei filmes mustra "fapados" szemle lesz, protokollesemények nélkül, csupán néhány külföldi vendég részvételével.

A 2012-es filmszemlén előzsűrizés, verseny nem lesz és díjakat sem adnak ki.

A tervek szerint kilenc játékfilmet és számos egyéb műfajú alkotást felvonultató mustra "célja a sokszínű és élő magyar film bemutatása, amely a jelenlegi helyzetben a magyar filmkészítők áldozatkészségét, egyben a szakma iránti szeretetét bizonyítja" - fogalmaz a Magyar Filmművészek Szövetségének közleménye.

Csak ősbemutatókat tartanak, a korábban bemutatott filmek utánjátszására nincs lehetőség - közölték a szervezők. A játékfilmek és dokumentumfilmek mellett tudományos ismeretterjesztő, animációs és kisjátékfilmeket, kísérleti filmprodukciókat is megtekinthetnek az érdeklődők.

A játékfilmes programban idén helyet kap Deák Krisztina Aglaja, Fancsikai Péter jp.co.de, Fliegauf Benedek Csak a szél, Pálfi György Final cut - Hölgyeim és uraim, Szabó István Az ajtó, Török Ferenc Isztambul című filmje, valamint a tíz rendező - Jeles András, Kocsis Ágnes, Török Ferenc, Szabó Simon, Mészáros Márta, Forgács Péter, Siroki László, Pálfi György, Fliegauf Benedek, Salamon András és Jancsó Miklós - rövidfilmjeiből álló Magyarország 2011.

Cserhalmi Sára Drága besúgott barátaim és Vidnyánszky Attila Szarvassá változott fiú című filmjének munkálatai még zajlanak ugyan, de a szervezők remélik, hogy ezek az alkotások is szerepelhetnek majd a programban.

A filmszemle részletes programját és a filmek teljes listáját a jövő hét elején hozzák nyilvánosságra. A rendezvény vetítéseire érvényes mozijegyek egységesen 600 forintba kerülnek majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Erre az adatra vártak a piacok egész héten - Mennyire korai az öröm a tőzsdéken?

Erre az adatra vártak a piacok egész héten - Mennyire korai az öröm a tőzsdéken?

Péntek délután megérkeztek a várt foglalkoztatottsági adatok az Egyesült Államokból. Az áprilisi számok alapján optimisták lehetnek a befektetők azzal kapcsolatban, hogy valóban a lehűlés jeleit mutatja az amerikai munkaerőpiac, a friss adatok azonban egyúttal felerősíthetik a recessziós félelmeket is. A közlés ezúttal is nagyobb elmozdulásokat hozott a dollár piacán és a tőzsdéken is, melynek következtében az EUR/USD árfolyama és az S&P 500 is is kritikus szintre ért. Éppen ezért megnéztük, hogy mit mutatnak jelenleg a grafikonok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×