INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

A Corvinus az első a Felvi egyetemi rangsorában

InfoRádió / MTI
A Felvi 2012-es gazdasági egyetemek és főiskolák rangsorában mind a hallgatói, mind az oktatói kiválóság alapján a Budapesti Corvinus Egyetem áll az élen, a gazdálkodástudományi kar (BCE-GTK) - megtartva tavalyi eredményét - a hallgatói, míg a közgazdaságtudományi kar az oktatói listán utasította maga mögé a többi gazdasági képzést - tette közzé az Eduline.hu portál.

A hallgatók kiválósága alapján felállított rangsor élmezőnyében több változás is történt: a tavaly ezüstérmes Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara idén a negyedik helyre csúszott vissza, a 2011-esnél szintén rosszabb eredményt ért el a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara, amely idén négy hellyel maradt le a dobogóról.

Az idei rangsor egyik nagy nyertese a Budapesti Gazdasági Főiskola: a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar (BGF-KVIK), valamint a Külkereskedelmi Kar a tavalyi negyedik, illetve nyolcadik hely után idén a második, illetve harmadik helyet szerezte meg az összesített listán. A főiskola harmadik, budapesti pénzügyi és számviteli kara (BGF-PSZK-BP) is bekerült a legjobb tízbe a hallgatói kiválóság listáján - ezzel hat fővárosi intézmény vezeti az összesített rangsort.

A felvett hallgatók pontátlaga - ugyanúgy, mint tavaly - a BCE két gazdasági karán volt a legmagasabb (462 és 460), míg legtöbben a BCE-GTK, valamint a BGF-PSZK-BP képzéseire jelentkeztek első helyen.

Az oktatói kiválóság összesített rangsorában viszont taroltak a vidéki intézmények. A tavalyi első helyezett Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara idén lemaradt a dobogóról, helyét a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Kar vette át. A második helyet - hét helyezést javítva a tavalyi eredményén - a 2011-es listán a kalocsai Tomori Pál Főiskola szerezte meg, míg a dobogó harmadik fokára a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara került, amely tavaly még az ötödik volt.

A címlapról ajánljuk