eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Rajzkiállítása nyílt a filmsztárnak

Első alkalommal tekintheti és vásárolhatja meg a nagyközönség Robert Redford rajzait: a színész-rendező egy olyan monacói kiállításon szerepelteti öt fiatalkori alkotását, amelyen neves emberek mutatkoznak be eddig ismeretlen oldalukról.

Az Artenativelight címet viselő tárlat szervezői összesen 36 ismert személyiség munkáiból csemegéztek, Robert Redford négy női aktot és egy férfi portrét ajánlott fel. Az alkotások 1957 és 1960 között készültek, amikor a későbbi filmcsillag Bécsben és Párizsban tanult művészetet és "bohém életet élt".

A rajzok kitörést jelentettek a megszokottságból - fogalmazott a színész az Arcol művészeti szövetség magazinjában. Akkoriban "lazábban és szabadabban" élte meg a napokat - emlékezett vissza, hozzátéve, hogy "bizonyos értelemben hiányoznak azok az idők".

A bécsi és párizsi bohém évek után Redford visszatért az Egyesült Államokba, tovább tanult, majd nem sokkal később felfedezték színészi tehetségét.

A kiállításon szereplő rajzokat meg is vásárolhatják az érdeklődők, az aktok darabját 12 500 euróra, a férfi portré 15 ezerre tartják, csakúgy, mint a tárlaton felsorakoztatott többi művet.

Gilles Jacob, a cannes-i filmfesztivál igazgatója, Nicolas Lavarenne szobrász, a fotográfus Luz, valamint Elizabeth Wessel stylist is részt vesz a rendhagyó kiállításon, amelynek Redford feleségét, Sybille Szaggarsz festőművészt is megnyerték.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×