eur:
389.33
usd:
361.5
bux:
68509.47
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Színes programokkal vár mindenki szombaton Óbuda

Szombaton hetedik alkalommal rendezik meg a színes kulturális programjairól ismert Óbuda Napját. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata több helyszínen várja az érdeklődőket. Az esemény alkalmából több díjat is átad Bús Balázs polgármester.

Óbuda Napján adja át Bús Balázs, a kerület polgármestere az Óbuda díszpolgára címet, az Óbuda Kultúráért és az Óbuda Sportolója-díjat, valamint a Hidegkuti Nándor Emlékplakettet.

A kerületi, budapesti és vidéki érdeklődőket több helyszínen várják érkese kulturális programok. A Szentlélek téren a többi között fellép Halász Judit, a Hot Jazz Band, a Csík Zenekar és a Kiscsillag.

A Zichy-kastély udvarában civil szervezetek mutatkoznak be. A gyerekeket a mesék sátra, a felnőtteket pedig a testvérvárosok produkciói várják.

A Kórház utcában Tenk László Munkácsy-díjas festőművész képeit állítják ki, a Fő téren pedig Európa műhely nyílik, ahol a hagyományos magyar tárgyak mellett bárki elkészíthet az Európai Unió egy-egy országára jellemző formavilágot idéző ajándékot. Öt órától Petőfi Sándor János vitéz című hőskölteményét idézi meg harsány vásári játékkal Boka Gábor.

A Csobánka tér a rendőröké - itt rendezik a közbiztonsági napot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×