eur:
390.97
usd:
366.91
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Megjelentek Máté Péter kiadatlan felvételei

Csak az álom nem elég címmel 16, korábban még ki nem adott Máté Péter dal jelent meg a közelmúltban CD-n, a Retro Media gondozásában.

A címadó felvétel eredetileg egy orosz dal. Akkoriban ugyanis sok olyan "barátság sláger" volt, amelyeket a Magyar Rádió vett át a szomszédos országoktól - magyarázta Bradányi Iván a Máté Péter ki nem adott dalait tartalmazó lemez megjelenése kapcsán.

A dalszövegíró az InfoRádiónak elmondta azt is, hogy Magyarországon csak egy lemezkiadó volt, a Hungaroton, a Magyar Rádió pedig rengeteg felvételt készített saját részre, amelyek csak egy részét vett át a kiadó.

Máté Péter főleg S. Nagy István dalait énekelte, de a most megjelent lemezen csak egy ilyen szám van, a többi különleges, főleg fiatalkori felvételek. Amikor híres lett, ezekhez a dalokhoz már nem nagyon nyúltak Bradányi Iván szerint, aki elmesélte a Majdnem szerelem volt című szám történetét is.

Ez a dal Máté Péter ölébe hullott. Egy párizsi versenyre íródott, és az Apostol együttes, valamint Cserháti Zsuzsa vette fel, aki azonban várandós lett, így nem tudott elutazni a francia fővárosba. Helyette Máté Péter ment ki, aki bekerült a gálán szereplő legjobb nyolc énekes közé. Innentől kezdve már nem lehetett elvenni tőle ezt a dalt.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 29. 19:47
×
×
×
×