eur:
389.77
usd:
362.89
bux:
68124.44
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Megválasztották a színház- és filmművészet Junior Prímáit

Tompos Kátya és Feke Pál színművész, valamint Nyári Gábor táncművész is szerepel az idén először színház- és filmművészet kategóriában kiosztott Junior Prima Díj kitüntetettjei között.

A Prima Primissima Alapítványhoz idén első ízben csatlakozott az FHB Bankcsoport, hogy részt vállaljon a magyar színház- és filmművészet tíz, harminc év alatti fiatal tehetségének kitüntetésében.

A Junior Prima Díjhoz Ajka Kristály Kincsem lovasplakettet és hétezer eurós pénzjutalmat vehetett át Feke Pál énekes-színművész, a Madách Színház tagja, aki jelenleg a Jézus Krisztus Szupersztár címszerepét alakítja a teátrumban.

A Radnóti Színházból Petrik Andrea részesült az elismerésben, aki legutóbb Lars von Trier Főfőnök című filmjének színpadi adaptációjában mutatkozott be.

Junior Prima Díjjal tüntették ki Tenki Rékát, a Katona József Színház művészét is, aki a nyáron Török Ferenc Isztambul című filmjében dolgozott, az ősszel pedig a Gothár Péter rendezte a Golden Dragon című előadásban.

Ugyancsak elismerésben részesült Bata Éva, a Vígszínház társulatának tagja, aki a tavaly négy főszerepben mutatkozott be, idén ősszel pedig Szofja Alekszandrovnát alakítja a Ványa bácsiban.

Az eseményen nem tudott megjelenni Tompos Kátya színésznő, a Nemzeti Színház művésze, aki a Győri Nemzeti Színház Csongor és Tünde produkciójában vendégszerepel.

Díjazták Szandtner Anna, az Örkény István Színház színművészének munkásságát is, aki többek közt a teátrum Kazimír és Karoline című előadásának női főszerepét is alakítja.

Ugyancsak az Örkény Színház művészeként vehetett át díjat Izsák Lili díszlet- és jelmeztervező, aki a többi között a Finito című előadás jelmezeit és a Jógyerekek képeskönyve című zenés darab díszletét is készítette.

A filmművészet területén Jancsó Dávid vágó vehetett át díjat, aki Mundruczó Kornél Delta és Szelíd teremtés - A Frankenstein terv című filmjeiben is közreműködött. A táncművészet területéről Nyári Gábor, a Magyar Fesztivál Balett tagja részesült az elismerésben, aki külföldi vendégszereplései mellett a Trisztán és Izolda, a Rómeó és Júlia (Jeruzsálemben) valamint a József és testvérei férfi főszerepeiben nyújtott maradandót.

Ezen kívül Junior Prima díjat vehetett át Felméry Lili balettművész is, aki 19 éves korára már számos első és második helyet ért el rangos nemzetközi versenyeken.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×