eur:
392.12
usd:
366.57
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Rezesbanda és blues Eric Clapton legújabb lemezén

Bluesfeldolgozásokat, rézfúvós zenekarral rögzített felvételeket és új számokat egyaránt tartalmaz a gitárlegenda Eric Clapton friss albuma, amely szeptember 28-án jelenik meg.

Az egyszerűen Clapton címre keresztelt lemez a brit zenész 19. szólóalbuma, és az első stúdiómunka 2005, a Back Home megjelenése óta. Az új anyagon olyan neves közreműködők szerepelnek, mint Sheryl Crow, Allen Toussaint, Wynton Marsalis, JJ Cale vagy Stevie Winwood, egykori zenésztársa a Blind Faith-ből - tájékoztatta a Magneoton/Warner hétfőn az MTI-t.

A korongot a "lassúkezűként" elhíresült Clapton maga is eklektikusnak tartja, hiszen a felkerült dalok között szerepelnek country- és bluesfeldolgozások, hagyományos rézfúvós-darabok és vadonatúj Clapton-szerzemények is.

"Nincs különösebb magyarázat arra, miért lett ilyen a lemez. Csak úgy megtörtént: olyan dalok kerültek rá, amelyekben korábban nem gondolkodtam, mégis nagyon szeretem őket, mert nemcsak a rajongóknak, hanem nekem is meglepetést jelentenek" - fogalmazott honlapján Eric Clapton.

Az album első kislemeze a Run Back To Your Side című blues-rock szám. Néhány dal, így a Rocking Chair vagy a When Somebody Thinks You're Wonderful már szerepelt az elmúlt időszak turnéinak repertoárján.

A 65 éves Clapton társproducere a gitáros régi munkatársa, Doyle Bramhall II volt, a kísérőzenészek között szerepelt Jim Keltner dobos, koncertcsapatából pedig Willie Weeks basszusgitáros és Walt Richmond billentyűs is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×