eur:
389.64
usd:
361.97
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Budapesten lép fel a Britain's Got Talent sztárja

Népszerű opera- és operett-áriákból, valamint más ismert slágerekből állította össze első magyarországi koncertjének programját Paul Potts angol énekes, aki szerda este nyolc órától lép fel a Papp László Sportarénában.

tehetségkutató műsor keretében ismerkedhetett meg a széles közönség, amikor az akkor harminchét éves, nyugat angliai mobiltelefon-árus kristálytisztán énekelte el Puccini Turandotjának "Nessun Dorma" című áriáját.

A szerény megjelenésű versenyző hatalmas népszerűségre tett szert, és megnyerte a televíziós versenyt, két nappal később pedig már több millió dolláros lemezszerződéssel is megkeresték, albumaiból pedig szintén több millió példányt értékesítettek világszerte. Az elmúlt három évben két albuma is megjelent, ő pedig Ausztráliától kezdve Japánon át az Egyesült Államokig mindenütt zajos sikereket ért el.

Paul Potts opera iránti szeretetéből adódóan folyamatosan képezte magát az elmúlt évtizedben, a többi között Luciano Pavarotti egyik mesterkurzusára is ellátogatott. "Igyekeztem minél többet tanulni az éneklésről, és minél jobban képezni magam, de sosem álmodtam róla, hogy hivatásos énekes legyek. Nem voltam benne biztos, hogy elég jó vagyok hozzá, mert nem végeztem több éves, hagyományos konzervatóriumi tanulmányokat. De most, hogy évek óta hivatásosan énekelek, továbbra is ugyanúgy szeretem csinálni, mint azelőtt. Nem vált munkává a számomra" - vallott erről.

Ma esti koncertjén Paul Potts mindkét eddigi lemezéről énekel dalokat, de ezeken kívül előad több további operabetétet is, mint például Puccini Bohéméletéből Rodolfo áriáját vagy a Toscából a Levéláriát, a koncert végén pedig minden bizonnyal a Turandotból a Nessun Dorma című Kalaf-áriát is meghallgathatja a közönség.

A programban szerepel még a többi között Chopin Tristesse című dala, Franco Zeffirelli: Rómeó és Júlia című filmjének Nino Rota által komponált betétdala vagy Lehár Ferenc A mosoly országa című operettjéből a Vágyom egy nő után.

Utóbbiról Paul Potts elárulta, hogy egyik kedvenc dalának számít. "Ez egy gyönyörű, nagyon szenvedélyes zeneszám egy csodálatos operettből. A hangfekvésemhez nagyon jól illeszkedik és a közönség világszerte is nagyon szereti."

Paul Potts második alkalommal jár Budapesten, mivel azonban tavaly csupán egy promóciós turné keretében töltött pár napot a fővárosban, most először hallhatja őt élőben a közönség, ma este nyolc órától a Papp László Sportarénában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×