eur:
389.32
usd:
363.98
bux:
68107.49
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Továbbra is Keveházi Gábor irányítja a nemzeti balettet

Újabb öt évre Keveházi Gábort nevezték ki a Magyar Nemzeti Balett - az operaház balettegyüttese - igazgatójának. A régi-új vezető megbízatása 2010. augusztus elsejétől érvényes.

Keveházi Gábor elmondta: számos terve között fontosnak tartja, hogy az együttes felnevelje azt a tehetséges magyar táncalkotót, aki képes folytatni Seregi László munkásságát.

Hozzátette: a társulatot 2010 szeptemberére meghívták Biarritzba, de japán és koreai vendégjátékról is tárgyal. Szólt arról is, hogy a következő szezonban felújítják a klasszikus balett két gyöngyszemét, A rosszul őrzött lány című komédiát és A bahcsiszeráji szökőkút című drámai alkotást.

Keveházi Gábor 1989-től 1992-ig volt először a Magyar Állami Operaház balettegyüttesének igazgatója. 2001-től 4 éven át a Pécsi Balett együttesét igazgatta. 2005. augusztus 1-től lett ismét a Magyar Nemzeti Balett vezetője.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×