eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Besenczit támogatja a kulturális bizottság

Besenczi Árpádot javasolja a Hevesi Sándor Színház igazgatói posztjára a Zala Megyei Közgyűlés Oktatási és Kulturális Bizottsága. Pácsonyi Imre, a testület elnöke azt mondta: Besenczi Árpádot 6 igen szavazattal és egy tartózkodással támogatta a bizottság. Az igazgató kinevezéséről a városi önkormányzat dönt.

Korábban nyílt levélben tiltakozott a Hevesi Sándor Színház társulata amiatt, hogy a zalaegerszegi közgyűlés kulturális bizottsága Besenczi Árpádot javasolta a teátrum igazgatói posztjára. A dokumentum aláírói arra emlékeztettek: korábban a szakmai bíráló bizottság és a színház társulatának többsége is Tucsni András jelenlegi irodalmi vezetőt jelölte a tisztségre.

A zalaegerszegi közgyűlés kulturális bizottsága idén szeptemberben írt ki pályázatot a Hevesi Sándor Színház igazgatói posztjának betöltésére. A felhívásra Besenczi Árpád, a József Attila Színház Jászai Mari-díjas, nívódíjas művésze, valamint Tucsni András jelenlegi irodalmi vezető mellett még ketten jelentkeztek. A végső döntést a zalaegerszegi közgyűlés csütörtöki, zárt ülésen hozza meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×