INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Kern András: Nem illik Bujtor Istvánhoz a halál

Infostart / InfoRádió
Negyven éve voltak barátok - már azt megelőzően is, hogy Kern András az ügyefogyott Kardos doktorként Bujtor István Ötvös Csöpije mellé szegődött a filmvásznon. Nem illik hozzá a halál - mondta Kern András az InfoRádiónak.

Minden szerepében erős embert játszott, ezért nem illik hozzá a halál - mondta az InfoRádió megkeresésére Kern András, aki az életben is közel állt a pénteken elhunyt Bujtor Istvánhoz.

Jókedvű, életvidám, Balaton- és nyárimádó volt - így jellemezte a színművész az ország Ötvös Csöpijét, akivel egy szovjet-magyar koprodukciós filmben találkozott először. Egymásra néztünk, és kialakult egy "összekacsintós" haverság, ami barátsággá fejlődött. A végén már egy utcában laktunk - mesélte Kern András, aki nemcsak a kultikus Ötvös Csöpi-filmekben, hanem a Kakukkfészek című színdarabban is együtt játszott Bujtor Istvánnal.


Jobbnak találta azt a világot, amelyben bátyja, Latinovits Zoltán élt. Annak a korszaknak a kultúrvilágára mindig szívesen nosztalgiáztunk, mert akkor nagyobb értékük volt a művészeknek, így a színészeknek is - emlékezett Kern András, aki hozzátette: barátja a mostani celebvilágot hígabbnak találta, ezért nem is nagyon szerette.

Bujtor István látta, hogy a magyar filmgyártás mennyire pazarlóan bánik a pénzzel, éppen ezért ő közgazdászként kevesebb pénzből is ugyanolyan jó minőségű filmeket tudott készíteni - mondta Kern András.

{{video:http://youtube.com/v/Niiieqe8hYg}}

Hanganyag: Herczeg Zsolt

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk