eur:
387
usd:
358.71
bux:
68917.55
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Sziget: Ausztrál zenekar hangolja a közönséget a Prodigyra

A Nagyszínpad mai programja délután három órakor az ukrán Haydamaky zenekar koncertjével kezdődik, akik zenéjükben a ska és a punk stílust keverik ukrán és román népzenei hagyományokkal, majd fél öttől az ausztrál JET rock zenekar következik, akiknek "Are You Gonna Be My Girl" című számát egy mobilszolgáltató reklámja tette híressé. Hat órától a rockzenét és az elektronikus hangzást ötvöző skót Primal Scream lép a nagyszínpadra, majd egy újabb ausztrál zenei formáció, a Pendulum drum 'n 'bass muzsikája készíti fel a közönségét a Prodigy fellépésére.

A Világzenei Nagyszínpadon a Kispál és a borz, Quimby és Tankcsapda-feldolgozásaival széles körben népszerűvé vált Csík zenekar játszik negyed héttől, háromnegyed nyolctól pedig a korzikai Zamballarana együttes mutatja be szülőföldje muzsikáját némi dzsesszel fűszerezve.

A helyszín ma esti utolsó koncertjét a Maliból érkező vak énekes páros, Amadou és Mariam adja, akik a 70-es évek rythm 'n' blues és rockzenéjét ötvözik a latinos és afrikai dallamokkal.

Az A38-wan2 sátorban fél nyolctól az Anima Sound System lép fel, 11 órától pedig a barcelonai utcazenészekből alakult világzenei formáció, a Muchachito koncertezik.

A magyar előadóknak helyet adó MR2 színpadán hat órától a Vad Fruttik játszik, őket háromnegyed nyolctól a Kiscsillag, majd fél tíztől a Kaukázus követi. A Pécs 2010 - Amfiteátrumban a Vivat Bacchus énekegyüttes fél hatos koncertje után a Kerekes Band ad elektronikus zenével kevert népzenei koncertet fél nyolctól.

A roma sátorban az Antwerp Gipsy Ska Orchestra fellépése után a Romano Drom és a Szilvásy Gipsy Folk Band tagjaiból nemrégiben alakult szupergroup, az Olah Gipsy Allstars első közös koncertjét adja.

A Budapest Jazz Club színpadán a Magyarországon élő kubai énekesnő, Elsa Valle lép fel, majd a Budapest Jazz Orchestra idézi meg a '30-as, '40-es évek amerikai muzsikáját.

A Blues Kocsmában hat órától Pribojszki Mátyás szájharmonikás, háromnegyed tíz előtt pedig Póka Egon lép fel, a Party Arénában pedig a francia Birdy Nam Nam formáció és a Grooverider néven ismerté vált brit Raymond Bingham táncoltatja meg a közönséget.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kilőtt a Rheinmetall, Európa legnagyobb fegyvergyártója lehet

Kilőtt a Rheinmetall, Európa legnagyobb fegyvergyártója lehet

Ambiciózus tervekkel rendelkezik a Rheinmetall, Európa egyik legnagyobb, Magyarországnak is szállító hadiipari cége. Ezt tükrözte az a nagy visszhangot kiváltó nyilatkozat, amelyet a düsseldorfi cég első számú vezetője a Süddeutsche Zetung című lapnak adott. Armin Papperberger nem titkolta, hogy a cég "nagy darabot" akar lehasítani i a német kormány 100 milliárd eurós, védelmi célokra biztosított különleges alapjából.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Vihar előtti csend uralta ma a tőzsdéket

Vihar előtti csend uralta ma a tőzsdéket

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően az európai tőzsdéken kisebb esést láttunk, és Amerikában is óvatos mozgásokkal telt a kereskedés, miután a befektetők az elmúlt napok nagy emelkedését követően kivárnak majd a kedden és szerdán érkező inflációs adatok előtt. A nap egyedi részvénysztorija a mémrészvény őrületet elindító GameStop, melynek árfolyama egy ponton megduplázódott a mai kereskedésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×