eur:
389.28
usd:
363.02
bux:
68157.7
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Bodó Viktor Alice-szal mutatkozik be Salzburgban

A Salzburgi Ünnepi Játékok fiatal rendezőket bemutató sorozatában szerdától négy estén át Bodó Viktor vendégszerepel. A magyar rendezőnek a Grazi Színházban bemutatott Lewis Carroll: Alice című előadását válogatták be a fesztivál programjába.

A fiatal rendezőket bemutató színházi sorozatba egy 2007-es grazi rendezésével mutatkozik be az ünnepi játékok keretében a magyar direktor.

A Schauspielhaus Graz augusztus 5. és 8. között négy alkalommal mutatja be Lewis Carroll: Alice Csodaországban című regényének színpadi változatát. A 2007-ben bemutatott előadás látványvilágáért Bodó Viktor a legtekintélyesebb osztrák színházi elismerést, a Nestroy-díjat is megkapta.

A fiatal magyar rendező a Katona József Színház Ledarálnakeltűntem című előadásának düsseldorfi vendégjátékán ismerkedett meg Anna Badorával, a grazi Schauspielhaus későbbi intendánsával, már az osztrák városba hívta meg Bodó Viktort direktorként.

A 2007-es Alice című zenés színpadi adaptáció Bodó második grazi rendezése volt, amit idén májusban egy újabb produkció követett; Peter Handke kortárs osztrák avantgarde szerző Az óra mikor semmit sem tudtunk egymásról című művében azonban már a rendező társulata, a Szputnyik Hajózási Társaság is aktívan közreműködött.

A tavasszal nagy sikerrel bemutatott előadást meghívták Pármába, és a tervek szerint a magyar közönség is láthatja majd a közeljövőben, a produkció utaztatásának magas költségei miatt azonban ennek a szervezése még folyamatban van.

Bodó Viktornak és társulata az ősszel egy kölni koprodukcióra is készül, ahol Tasnádi István: Tranzit című darabját mutatják majd be német színészekkel közösen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×