eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Magyarországon a Depeche Mode kliprendezője - videókkal

Nincs Lehetetlen címmel közel húsz helyszínen több mint 40 programmal mutatkozik be a holland kortárs kultúra Budapesten és két vidéki nagyvárosban április 22. és 30. között. A programok közt világhírű holland színházi produkciók, könnyűzenei koncertek, filmhétvége és kiállítások is szerepelnek.

A Holland Kultfeszt hivatalosan április 22-én, a Jelen Bisztróban veszi kezdetét, ahol a Balkán zenéjét a latinos ritmusokkal és hip-hoppal ötvöző Mala Vita lép a színpadra este 9 órától.

A fesztvivál díszvendége a fotográfiáiról és a Depeche Mode valamint a Nirvana számára készített videoklipjeiről ismertté vált Anton Corbijn. A művész csütörtök délután 5 órától az A38 Hajó vendége, ahol levetítik Ian Curtisről, a Joy Division zenekar frontemberéről készült, és több fesztiválon díjazott Control című filmjét, április 28-án pedig a Ludwig Múzeumban nyílik reptrospektív kiállítás fotográfiáiból.



A KINO moziban április 24-től 27-ig tartják a Holland Filmek Hétvégéjét, amelynek keretében öt játékfilm és négy dokumentumfilm várja a mozibarátokat. A többségében tavaly készült, nemzetközileg is elismert alkotások közt szerepel családi közönségfilm, kísérleti alkotás, és pszichotriller is.

Ugyancsak a hétvégén, pénteken és szombaton vendégeskedik a világhírű holland Toneelgroep Amsterdam és a belga NTGent közös produkciója a Nemzeti Színházban. John Cassavetes Premier című filmjének színházi verzióját a formabontó előadásairól ismerté vált Ivo Van Hove rendezte. A darab, amely korábban már New Yorkban és Európában is nagy sikert aratott, egy színházi előadás bemutatója előtti napon enged betekintést a kulisszák mögé, de a "színház a színházban" elvét a darab filmes eredetére való tekintettel vetítések is kiegészítik.


Ezzel párhuzamosan a Moszkva téren egy kihelyezett konténerben a nemzetközileg egyre nagyobb hírnévre szert tevő Dries Verhoeven látványtervező a valóságon alapuló, színházzal kevert filmprojektjét tekinthetik meg az érdeklődők április 23-a és 25-e között.

A Trafóba a korábbi években Magyarországon már nagy sikert arató holland-magyar színházi társulat, a SPACE tér vissza, amely április 27-én és 28-án Worldwideheroshow című produkciójában a nézők bevonásával keresi napjaink új hőseit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×