eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Ákos: "Nem izzadó és ugráló tömegnek játszunk"

Szombaton indul Ákos új, 40+1 című turnéja, amely az előzőhöz hasonlóan kamarazenekari körülmények között, új hangszereléssel mutatja be az elmúlt húsz év slágereit. Kovács Ákos elmondta: a címadó dalt ki kellett venni a repertoárból, hiszen közben betöltötte a 41. életévét is.

Miben másak a 40+1 turné koncertjei?

A stadionkoncertektől feltétlenül különbözik az, amit most csinálunk. Ez nem rock koncert: nem izzadó és ugráló tömegnek játszunk, hanem színházi, ülő közönségnek. 2008 szeptemberében kezdtünk Ákos 40 címmel turnézni. A sikeren felbuzdulva folytatjuk a jubileumi koncerteket, annak ellenére, hogy a jubileumi év véget ért: tavaly voltam negyven esztendős, és tavaly volt húsz éve, hogy ebben a színpadi műfajban tevékenykedem. Örülünk, hogy a közönség érdeklődése lehetőséget ad arra, hogy ezt a jubileumi előadássorozatot folytassuk, és ebben az elegáns, zongoraközpontú hangszerelésben muzsikáljunk tovább, mert nagyon szeretünk így fellépni.

Miért kedvelik ezt az kamarazenei előadást?


Nemcsak azért szeretjük, mert maga a kamara jellegű, akusztikus előadás, együtt muzsikálás nagyon szerethető dolog, hanem azért is, mert a közönséggel is más viszonyt tudunk kialakítani. Jó dolog régimódi történetmeséléssel szólni a dalok között a közönséghez. Ezeket nem lehet rockszínpadon csinálni.

Elképzelhetőnek tartják, hogy ebben az irányban maradnak a jövőben is?

Úgy gondolom, hogy jobb lesz a csendesebb koncertek után visszatérni a nagyobb rock előadásokhoz.

Az új turné mennyiben változott az előzőhöz képest?

Szívünk szerint semmit sem változtattunk volna a tavalyi műsoron, annyira szerettük azt játszani. Lényeges változásokra nem kell számítani. A tavalyi műsorhoz képest apró finomhangolások történtek, például a 40 című dalt nem tehettük be a műsorba, mert már betöltöttem a 41-et is. Ennek a dalnak a helyét a repertoárban a vadonatúj Gumicukor című szám helyettesíti. Ezt a dalt a mai, Magyarországon és a világban tapasztalható kaotikus érzelmi állapotok ihlették. Új feldolgozások is bekerültek a műsorba, amely az elmúlt 20 év számomra legfontosabb dalait vonultatja fel. Izgalmas lesz azoknak is, akik már jól ismerik a munkásságomat, és azoknak is, akik most járnak először Ákos-koncerten.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Itt a lista, ezek az európai cégek tartoznak a világ egyik legelitebb klubjába

Itt a lista, ezek az európai cégek tartoznak a világ egyik legelitebb klubjába

Tavaly szeptemberben a Novo Nordisk cég letaszította a trónról az LVMH francia luxusipari óriást, így a kontinens legértékesebb tőzsdén jegyzett cégévé vált. A súlycsökkentő gyógyszerekről népszerűvé váltó dán gyógyszeripari cég lendülete pedig továbbra is töretlen. Megnéztük, hogy melyek jelenleg a legértékesebb európai vállalatok, és azt is, hogy globális összevetésben hol helyezkednek el jelenleg ezek a cégek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×