eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Teázzon Csukás Istvánnal!

Csukás István a vendége a Momentán Társulat Kex és tea című kortárs irodalmi estjének, amelyet kedden este fél 7-től tartanak a Marczibányi Téri Művelődési Központban. A műsor középpontjában a költő felnőtteknek szóló művei állnak.

A Momentán Társulat 2000-ben jött létre, hogy saját szerkesztésű felolvasóesteket tartson: céljuk megkedveltetni a hallgatókkal a modern irodalmat, és olvasásra buzdítani őket.

Nyolc év alatt a kortárs magyar irodalom színe-java vendégük volt, többek között Esterházy Péter, Parti Nagy Lajos, Karafiáth Orsolya, Varró Dániel, Háy János, emlékestjeinken pedig Petri György, Lázár Ervin, Weöres Sándor és Szabó Magda műveiből válogattak.

A Kex és tea című irodalmi est mai vendége Csukás István, aki az InfoRádiónak elmondta: Nagy örömmel vette a meghívást, mert szerinte ritka manapság, hogy az élő, magyar irodalmat szeretik és közvetítik is.

A Kossuth-díjas költő-író szerint ma este elsősorban a felnőtteknek szóló verseit ismerhetik meg az érdeklődők, akik a felolvasások mellett egy kávéházi beszélgetés formájában tudhatnak meg többet a művek hátteréről.

Csukás István, a kortárs magyar gyermekirodalom egyik legjelentősebb szerzője, költőnek indult és költő is akar maradni. De amint elmondta, nagy áldás számára, hogy gyermekeknek szóló műveket is alkothat.

Ugyanakkor költői témái fiatalkora óta négy fő csoportba sorolhatók: szerelem, halál, szülőföld, barátság.

Ezzel együtt Csukás István folyamatosan dolgozik: nemrég fejezte be Süsü, a sárkány című mesejátékának színpadi adaptációját, jelenleg pedig egy filmforgatókönyvet tervez.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×