eur:
389.7
usd:
364.5
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Mozart-esttel kezdődik az év a Zeneakadémián

Andrea és Rolla János is fellépnek a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kivételes Tehetsége Osztályának diákjaival a mai Mozart-esten.

Az évadnyitó hangversenyen többségében Mozart fiatalkori művei hangoznak el. Az est Mozart első operájának, a Bastien és Basienne-nek a nyitányával kezdődik, ezt követik a ritkán játszott D-dúr, G-dúr és B-dúr zongoraversenyek, melyeket az Zeneművészeti Egyetem Kivételes Tehetségek Osztályának növendékei adnak elő.

Az előadás különlegessége, hogy a három zongorista - Boros Tekla, Váradi László és az Új-Zélandról érkezett, 12 éves Harry Rylance - életkorban is közel állnak a gyermek Mozarthoz, aki ezeket a darabokat más zeneszerzők munkái nyomán írta - mondta el az InfoRádiónak Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora.

Az est vendégművésze Rost Andrea operaénekesnő lesz, aki a hangversenyen két koncertáriát ad elő. A Chi'io mi scordi di te? kezdetű áriát Lajkó István kíséri zongorán, míg a Non più, tutto ascoltai című áriában a partnere Rolla János hegedűművész, aki az egyetem diákjaiból álló és az esten közreműködő Alma Mater Zenekar koncertmestere is egyben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×