eur:
389.29
usd:
362.66
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Szenvedés a moziban - az év legrosszabb filmjei

A 2008-as év bővelkedett a remek filmekben, elég csak a legújabb Batman-filmre, vagy Woody Allen Vicky Cristina Barcelona című alkotására gondolni, ugyanakkor pocsék filmből még többet lehetett látni a mozikban. A Times című brit napilap az év legrosszabb száz filmjét gyűjtötte össze.

A dicsőségesnek egyáltalán nem nevezhető első helyet a brit lap kritikusai a Katasztrófafilm (Disaster Movie) című paródiának osztották ki. Az Iron mant, a Hulkot, a Hancockot, az Indiana Jonest és a High School Musicalt is kifigurázó mozi első párbeszédében elhangzik az ürülék szó, a poénok többsége is erre épül, de a filmre is ez a leginkább jellemző jelző - írja a Times.


Talán nem meglepő, de a második helyen ugyanennek a rendezőpárosnak, Jason Friedbergnek és Aaron Seltzernek egy másik idei filmje, A spártaiak titkos élete (Meet the Spartans) végzett. A 300 című film paródiájában George Bush, Britney Spears és Shrek is megjelenik valamilyen módon, ám ez sem menti meg az alkotást. A két rendező egyébként még íróként jegyezte a négy részt megélt Horrorra akadva paródiafilmeket, és azóta minden évben megpróbálnak görbe tükröt tartani a hollywoodi kasszasikerek elé, ám egyre kevesebb sikerrel.

Az előkelő harmadik helyen végzett a Never Back Down című harcművészeti film, míg az Ice Cube főszereplésével készült Első vasárnap című komédia a negyedik lett. A várakozásoknak nem tudott megfelelni A csillagok háborúja legújabb darabja, A klónok háborúja című animációs film sem.

A színészóriás, Al Pacino két filmjével is bekerült az első tíz közé: a 88 percben egy sorozatgyilkosra vadászó törvényszéki pszichiátert alakít, míg a magyar mozikban december végén bemutatandó, Robert de Niróval közös, A törvény gyilkosa (Righteous Kill) című filmben szintén egy sorozatgyilkos után nyomoz, igaz, már rendőrként. Ez utóbbiról a Times azt írta, a két legenda pofára esését legalább egy mozijegy áráért lehet letudni.



A Marquez-regényből készült Szerelem a kolera idején film a lap szerint unalmas lett, és a színész olyan angol kiejtéssel beszélnek, mint Manuel a Waczak szállóban.

Sylvester Stallone visszatért a Rambóval, de nem nyerte el a Times kritikusainak tetszését, a 11. lett a legrosszabbak listáján. Szintén az élmezőnyben végzett a Sólyomszem, a Halálfutam, a Bakancslista, a Max Payne, a Hazugságok hálójában, valamint Az utca királyai is.



És persze ne felejtkezzünk el a legnagyobb filmes adatbázison a nézők értékelése szerint a legrosszabb filmnek minősített A dögös és a dög című mozit, amiben Paris Hilton csillogtatja színészi erényeit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
A kormánydöntések nehéz öröksége feszíti a magyar gazdaságot

A kormánydöntések nehéz öröksége feszíti a magyar gazdaságot

A külkereskedelmi egyenleg tavalyi javulását nagyjából azonos mértékben határozta meg két tényező: egyszerre estek be a 2022-es rekordszintekről az energiahordozók árai, valamint a magas infláció miatt beszakadó lakossági fogyasztás miatt csökkent az import. A kormányzat egyes intézkedései – például az ársapkák – ráadásul fenntartották a cserearány-romlás egyensúlyromboló hatását, a gazdaság középtávon meg is fizeti ennek árát magasabb államadósság és finanszírozási költségek formájában, ami végül alacsonyabb növekedési potenciállal jár együtt – derül ki az Európai Bizottság egyensúlytalansági jelentésének egyik elemzéséből.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×