eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Elhunyt a rock and roll korszak legnagyobb dobosa

Nyolcvannégy éves korában elhunyt Earl Palmer amerikai dobos, aki a rock and roll korszak egyik legjobb ütőhangszerese volt. Szóvivője szerint a hét végén, hosszas betegeskedés után érte a halál Los Angeles-i otthonában.

A rock and roll egyik királya, Little Richard életrajzában azt írta, hogy Palmer minden idők legjobb sessiondobosa volt. Az énekes igazán közelről ismerhette, hiszen leghíresebb dalát, a Tutti Fruttit - több más száma mellett - Palmer dobolta a lemezfelvételeken.

Az 50-es, 60-as és 70-es évek legnagyobb dobosának nevezte őt egykori zenésztársa, Ed Vodika zongorista, aki egykor tagja volt triójának.

A New Orleans-i születésű Earl Palmer a múlt század negyvenes éveitől kezdve egészen a hetvenes évekig zenélt. Nem csak a rock ad roll korszakban kísért jelentős művészeket, a New Orleans-i rhythm and blues és blues jó néhány előadójának felvételén és koncertjén is fontos közreműködőként ismerték el.

Dobolt a Fats Domino, Ike és Tina Turner, Elvis Costello, Frank Sinatra, Neil Young, Ray Charles és sok más élvonalbeli zenész mellett, mögött. Phil Spector producer is meghívta számos művészét kísérni. Több ezer felvételen olvasható a neve.

Hosszú pályafutása elismeréseként 2000-ben bekerült a rock and roll halhatatlanjai közé.

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×