eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Új lemezt ad ki és turnéra indul a legendás rockegyüttes

Új albumot ad ki és 18 hónapos világkörüli turnéra indul a legendás ausztrál hard rock banda, az AC/DC. A turné állomásait még nem hozták nyilvánosságra, így nem tudhatjuk, Magyarországon is föllépnek-e. Az együttes nyolc éve nem adott ki lemezt és nem turnézott.

Megerősítette az AC/DC, a hetvenes évek közepe óta működő ausztrál rockegyüttes, hogy ősszel nyolc év után újra világkörüli turnéra indul.

A turné a zenekar új albumát hivatott bemutatni a közönségnek. A hírek szerint a korong címe Black Ice ("fekete jég") lesz. A zenekar a 2000-ben piacra dobott Stiff Upper Lip óta nem adott ki sorlemezt.

A monstre turné államásait még nem hozták nyilvánosságra, így nem tudhatjuk, Magyarországon is fellép-e Angus Young gitáros csapata.

A boogie rockot játszó AC/DC 1973-ban alakult Sydney-ben, a skót származású Young-testvérek jóvoltából. Később az együttes Londonba költözött. Legismertebb albumuk az 1979-es Highway to Hell. Énekesük, Bon Scott 1980-ban egy átmulatott éjszaka után meghalt, helyét Brian Johnson vette át. A vele készített első lemez, a Back In Black számos dala is slágernek bizonyult, és az együttes sikeresebb lett, mint valaha.

Később aztán elfogyott a lendület, a szakma és a közönség által is ötlettelennek ítélt lemezt adtak ki, de az 1995-ös Ballbreakerrel újra lendületbe jött a kvintett.

Angus Young védjegyévé vált a fellépésekkor viselt iskolai uniformis. Az AC/DC legfőbb erényét tartják a legnagyobb hátrányának is, nevezetesen, hogy zenéjük nem változott az évek során: albumról albumra írják az egyforma rocknótákat. Mindenesetre eddig kétszázmilliónál is több lemezt adtak el világszerte.

Az AC/DC eddig egyszer, 1991-ben lépett fel Magyarországon.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×