eur:
389.51
usd:
362.86
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hatalmas kasszasiker az új Batman-film

Hatalmas siker az új Batman-film az Egyesült Államokban: A sötét lovag minden idők legnagyobb jegyárbevételét produkálta vetítése első hetében.

Csúcsot döntött az új Batman-film az Egyesült Államokban: az első héten minden eddiginél nagyobb - több mint 155 millió dolláros - jegyárbevételt produkált, megelőzve ezzel a Pókember 3-at, amelyre az első héten 151 millió dollárért váltottak jegyet a mozipénztárakban.

Christopher Nolan második Batman-filmjének több vetítésén teltház volt, és akadtak mozik, ahol már hetekkel a bemutatók előtt minden jegy elkelt az előadásokra; több moziban szombat hajnal 3-ra és 6-ra is szerveztek vetítést.

A sötét lovag sikere még a készítőket is meglepte: a Warner stúdió az első héten 100 milliós bevételre számított. Az új számítások szerint a film az első héten világszerte 220 milliót kasszírozhat, többet, mint Nolan előző denevéremberes filmje, a Batman: Kezdődik összesen.

A Variety magazin szerint a film sikerének oka részben az, hogy Batman főellenségét, Jokert játszó Heath Ledger januárban elhunyt. Az ausztrál színész sokak szerint "az eddigi leghátborzongatóbb" Joker; sokan úgy vélik, Ledger akár posztumusz Oscar-díjat is kaphat a szerepért.

Nemcsak kritikusok, hanem a nézők is odavannak a filmért: az Internet Movie Database látogatói szerint A sötét lovag minden idők legjobb mozija, mögötte A keresztapával és A remény rabjaival.

Az Amerikán kívüli vetítések eddig 20 millió dollárt hoztak az új Batman-filmnek, ezzel világszerte a legjobban nyitó mozi lett. És a sikersorozatnak még nincs vége, hiszen sok országban - például hazánkban - még be sem mutatták A sötét lovagot.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Orbán Viktor: "Ha béke lenne, a magyar gazdaság növekedése kétszeres is lehetne"

Orbán Viktor: "Ha béke lenne, a magyar gazdaság növekedése kétszeres is lehetne"

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió "Jó reggelt, Magyarország!" c. műsorában adott élő interjút, a kormányfő arról beszélt, ha béke lenne, akkor a magyar gazdaság növekedése kétszeres is lehetne.  A német gazdaságot hazavágta a háború, és Magyarországnak nagyon fontos, hogy hozzáférjünk a nyugati piacokhoz. Ha ők döcögnek, akkor ez ránk is hat. Ha 2025-ben is háborúval kell számolni, akkor meg kell emelni a háborús kiadásokat is. Az EU-tagságról leszögezte,  hogy bent jobb, mint kívül.  Azt is kijelentette, hogy a kormány szerint fontos, hogy a magyar emberek ugyanolyan áron jussanak hozzá az üzemenyaghoz, ahogyan a szomszédaink.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×