eur:
389.1
usd:
361.99
bux:
67994.56
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Üldözik Kafka misztikus örökösét

Újságírók, irodalmárok, sőt még az izraeli állam is próbálja megtalálni Tel Avivban azt az idős nőt, akinek lakása állítólag értékes dokumentumokat rejt Franz Kafka életével kapcsolatban.

Bár nemrég látták őt Tel Avivban, még nem sikerült kézre keríteni Hava Hoffét, aki lakásán a feltételezések szerint olyan irodalomtörténeti kincseket rejt, amik új adalékot szolgáltathatnak a 20. század egyik legnagyobb írójának tartott Franz Kafka életéről.

A 74 éves nő olyan Kafka-dokumentumokat rejteget lakásán, amiket még elhunyt édesanyjától örökölt. Esther Hoffe, aki ismerőse volt Kafka barátjának, Max Brodnak, tavaly halt meg, de halála előtt több millió dollár értékben sikerült eladni a birtokában lévő Kafka-kéziratokat.

Valójában senki sem tudja pontosan, mi van a nő lányának lakásán, de nagy valószínűség szerint az anyag értékes rajzokat, kéziratokat és leveleket tartalmazhat. Az izraeli állam már levélben is felszólította Hava Hoffét, hogy szolgáltassa be a dokumentumokat, mert az izraeli törvények szerint azok az állam tulajdonát képezik.

Németországban a világhírű író születésének 125. évfordulóját ünneplik az idén. Ebből az alkalomból több önéletrajzi írás is megjelent az íróról. Kiadók emberei és újságírók is megpróbálták felvenni a kapcsolatot Hofféval, ám nem jártak sikerrel.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×