eur:
389.3
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Skótnak lenni

Az augusztusi edinburgh-i könyvfesztiválra jelenik meg Sean Connery Skóciáról szóló könyve. A Being a Scot (Skótnak lenni) című, önéletrajzi ihletésű könyv a skót hazafiságát mindig büszkén vállaló Connery 78. születésnapján, augusztus 25-én kerül a boltokba.

Catherine Lockerbie, az edinburgh-i könyvfesztivál igazgatója elmondta, hogy a több mint 40 évvel ezelőtt James Bond szerepében világhírűvé vált Connery Murray Grigor skót filmrendezővel együtt írta a könyvet, amelyben a színész a skót kultúráról és a hétköznapi élet különböző területeiről vallott nézeteiről ír.

Connery, aki kezdetben tejesemberként dolgozott, majd férfimodellből jutott el a szupersztárságig, harcos támogatója a Skót Nemzeti Pártnak (SNP), amely az Egyesült Királyságtól való skót függetlenséget hirdeti. A jelenleg a Bahamákon élő, egykori James Bond-sztár korábban megfogadta, hogy mindaddig nem fog újra szülőföldjén élni, míg az függetlenné nem válik.

Az edinburgh-i könyvfesztivál Nagy-Britannia egyik vezető irodalmi eseménye, amellyel egy időben dzsessz,- színjátszó és egyéb művészeti fesztiválokat tartanak a skót fővárosban minden augusztusban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×