eur:
389.14
usd:
362.09
bux:
67959.07
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Magyarországra jött a négyszeres Oscar-díjas

A négy Oscar-díjat nyert Nem vénnek való vidék című thriller, és egy többszörös közönségdíjas dán vígjáték, az Ádám almái is ezen a héten kerül a magyar mozikba.

A héten mutatják be a múlt heti Oscar-díjkiosztó nagy nyertesét, a négy kategóriában jutalmazott Nem vénnek való vidék című filmet. A Pulizer-díjas Cormac McCarthy azonos című regényéből készült filmben a prérin vadászó Llewelyn Moss egy hullákkal körülvett furgonra bukkan, amiben rengeteg heroint, és kétmillió dollárnyni kézpénzt talál. Moss elviszi a pénzt, ezzel azonban gyilkos lavinát indít el; a drogkereskedők semmitől nem riadnak vissza, hogy visszaszerezzék a pénzt, a helyi seriff pedig képtelen megküzdeni az erőszakhullámmal.

A Cohen fivérek alkotása a legjobb filmnek, a legjobb rendezésnek, a legjobb adaptált forgatókönyvnek és - a pszichopata bérgyilkost játszó Javier Bardem alakításáért - a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat nyerte el. A filmben a spanyol Bardem mellett olyan remek színészek tűnnek fel, mint Tommy Lee Jones vagy Woody Harrelson.

Ádám almái

Novemberben a dán hónap keretében már vetítették Magyarországon, e héttől azonban a mozik is játsszák a dán Anders Thomas Jensen Ádám almái című vígjátékát. A címszereplő Adam neonáci, akit a börtön után Ivan, a jólelkű pap deviáns elemek számára nyitott kis közösségébe küldenek közmunkára. Itt a legnagyobb kihívást az jelenti számára, hogy a paplak kertjében található almafa féregrágta gyümölcseiből almatortát süssön.

Míg a sorozatos kudarcok láttán a pap mindebben az ördög művét véli felfedezni, Adam lesz az, aki a nehézségeket is az isteni gondviselésnek tulajdonítja. Az Ádám almái remekül megszerkesztett cselekményéért és humoráért Európa-szerte számos közönségdíjat és filmes elismerést kapott, forgatókönyvéért pedig 2005-ben Európa Filmdíjra is jelölték.

Egy bébiszitter naplója

A hét mozipremierjei között szerepel még az Egy bébiszitter naplója című romantikus vígjáték, amelyben Scarlett Johansson egy, a New York-i felső tízezerbe tartozó családnál vállal munkát, valamint a Hipervándor című sci-fi, amiben a Csillagok Háborújából megismert Hayden Christensen teleportáló képességeivel igyekszik elmenekülni az őt üldöző Samuel L. Jackson elől.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×