eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Nyugalomtól a horrormusicalig - heti mozipremierek

Tim Burton rendező legújabb horrormusicalje, egy hét Oscar-díjra jelölt thiller George Clooney főszereplésével, és Alföldi Róbert első filmrendezése is szerepel a heti mozipremierek között.

A héten mutatják be a mozik Sweeney Todd - A Fleet Street démoni borbélya címmel Tim Burton rendező legújabb filmjét. A 19. századi Londonban játszódó történet főhőse a címszereplő Sweeney Todd, az egykor boldog családapa, akit a hitvesére szemet vető Turpin bíró koholt vádak alapján Ausztráliába száműzött. A meghasonlott borbély visszatérve bosszút esküszik, majd mikor terve kudarcot vall, kliensei mészárlásába kezd.

Tim Burton egy londoni városi legendákból készült musicaladaptációt vitt a vászonra, ami a sokkoló horrort a fekete humorral és groteszk zenei betétekkel vegyítve teremti meg a rendezőre jellemző markáns stílust.

A főszerepet Johnny Depp alakítja, olyan színészek társaságában, mint Helena Bonhan Carter, Alan Rickman és a Boratként megismert Sasha Bernard Cohen. A film sikerét jelzi, hogy elnyerte a legjobb musical és a vígjáték kategóriában a legjobb férfi főszereplő Golden Globe díját, valamint három Oscar-díjért is versenyben van.

Ugyancsak csütörtöktől látható George Clooney főszereplésével a Michael Clayton című film. A Bourne-trilógiát és Az ördög ügyvédjét is jegyző forgatókönyvíró, Tony Gilmore első rendezésében a címszereplő Clayton kiégett vállalati jogász, aki multinacionális cégek kétes ügyeit igyekszik elsimítani. Mikor az egyik legfontosabb kliens ügyében kollégáját fel kell váltania, erkölcsi dilemma elé kerül: képes lesz-e olyan ügyben képviselni megbízóit, melyben tudja, hogy azoknak nincs igaza.

Bár eddigi Golden Globe és velencei Arany oroszlán jelöléseit nem váltotta díjra, a Michael Clayton az Oscar-díj kiosztóján hét kategóriában is versenyez.

Szintén a héten mutatják be a mozik Alföldi Róbert első filmrendezését, a Bartis Attila regényéből készült Nyugalom című alkotást.

Az egykor ünnepelt színésznő, Weér Rebeka másfél évtizede nem lép ki lakásából, és zsarnokként uralkodik egyetlen támaszán, az őt ellátó és kiszolgáló fián. Az egymásrautaltság egyre szürreálisabb módon zárja össze a két szereplőt, míg a kilátástalan helyzetű fiú életében egy nap megjelenik egy lány és a szerelem.

Weér Rebeka szerepében Udvaros Dorottyát láthatjuk, partnerei Makranczi Zalán, Gryllus Dorka és Hernádi Judit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×