eur:
389.25
usd:
363.67
bux:
68089
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Új kiállítás a legvidámabb barakkban

"Sztálin csizmája" címmel új állandó kiállítás nyílik csütörtökön a Memento Parkban - mondta el az InfoRádiónak Réthly Ákos ügyvezető. A tárlat az 1956-os forradalmat, az 1989-90-es rendszerváltást és a 2006-os esztendőt, a forradalom ötvenedik évfordulóját idézi fel.

A Memento Park új kiállítási épületében, a "legvidámabb Barakkban" nyílik fotókiállítás Sztálin csizmája címmel, amely az 1956-os forradalom, a rendszerváltás, illetve a Csizma-emlékmű 2006-os leleplezésének évfordulóját idézi fel - mondta az InfoRádiónak a park ügyvezetője.

A Szoborpark több mint tíz éve nyitva áll már az érdeklődők előtt, ez azonban csak egy része egy nagyobb projektnek, a Memento Parknak, a teljes létesítmény azonban csak nemrég készült el - tette hozzá Réthly Ákos.

Tavaly októberben már elkészült a Tanú tér, egy olyan "sosem volt város sosem volt tere", amelyen egy hatalmas talapzaton ott állnak a Sztálin szobor csizmái, ugyanolyan állapotban, ahogyan azok csonkjai 1956-ban, a forradalom idején az ég felé meredtek - magyarázta a Memento Park ügyvezetője.

A tér két oldalán egy-egy kiállítási épület, szándékosan lepusztult állapotú barakk kapott helyet - mondta Réthly Ákos.

"A külföldiek számára ez egy érdekes rácsodálkozás a vasfüggöny mögötti világra, hiszen ezekkel az emlékekkel, ilyen szobrokkal ma már sehol máshol nem találkozhatnak, mivel a Szoborpark mint gyűjtemény Közép-Európában teljesen egyedülálló, sehol máshol nem hoztak létre ilyen látványosságot" - közölte a park ügyvezetője.

A magyarok is szívesen látogatják a parkot, sokan így idézik fel fiatalságukat, azt az időt, amikor az itt kiállított szobrokat még Budapest közterein látták, a fiatalokkal pedig az emlékművek között sétálva sokkal könnyebb megértetni, milyen is volt a lassan húsz évvel ezelőtt véget ért világ - fűzte hozzá.

Hanganyag: Sárközi Lóránt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×