eur:
389
usd:
361.8
bux:
68671.83
2024. május 8. szerda Mihály

Méltatások: "Pavarotti mindannyiunk fölött állt"

Csütörtök hajnalban, 71 éves korában modenai otthonában elhunyt Luciano Pavarotti. Pályatársai, tisztelői emlékeznek a kor és minden idők egyik legnagyobb és leghíresebb énekesére.

"Mindig is csodáltam hangja Isten-adta ragyogását. Imádtam fantasztikus humorérzékét. Amikor a Három Tenorral turnéztunk néha erővel kellett emlékeztetnünk magunkat arra, hogy fizető közönség előtt koncertezünk, olyan jól éreztük magunkat" - Placido Domingo, korunk egyik kiemelkedő operaénekese.

"Hatalmas öröm volt vele dolgozni. Hihetetlen volt mellette állni és vele énekelni. Hangjának a minősége mindenki másétól különbözött. Rögtön tudtad, hogy Luciano énekel" - Joan Sutherland, aki Pavarotti karrierje kezdetén lépett fel a tenorral.

"Minden idők legnagyobb tenorja volt. Pályám elején ő inspirált, miatta kezdtem komolyzenét énekelni. Kiemelkedő személyiség volt, igazi művész, ugyanakkor egy nagylelkű ember" - Russell Watson brit énekes, aki 2001-ben együtt lépett fel Pavarottival Londonban.

"Pavarotti halála hatalmas veszteség, nem csak az opera világa számára, de általában mindenkinek. A nép énekese volt, mindannyiunk fölött állt, aki elhatározta, hogy elviszi az operát és a nagyszerű éneklést egy szélesebb közönségnek" - Lesley Garrett szopránénekes.

"Ami egyedülálló volt, és ami nagyon kevés énekesre jellemző, a regiszterek kiegyenlítődése, azaz a magasabb régiókban éppúgy szólt a hangja, mint a mélyebbekben és a középsőben. Csodálatos technikával rendelkezett. Ez az évek alatt sem változott, technikailag a legjobb volt mindenki között" - Marton Éva operaénekes. (A művésznővel készített interjút teljes terjedelmében ide kattintva olvashatja el!)

"Pavarotti mindig odafigyelt az előadás legapróbb részleteire, a zenészeket pedig kollégáinak tekintette" - Lendvai György, a MÁV Szimfonikus Zenekar igazgatója.

Címlapról ajánljuk

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×