eur:
388.95
usd:
361.93
bux:
68695.51
2024. május 8. szerda Mihály

Elhunyt Luciano Pavarotti

Elhunyt Luciano Pavarotti olasz operaénekes - jelentette be a művész menedzsere. A korábban hasnyálmirigyrákkal kezelt 71 éves világsztár egy éve nem jelent meg a nyilvánosság előtt.

Elhunyt Luciano Pavarotti - közölte csütörtök hajnalban az olasz operaénekes menedzsere.

Előzőleg az AGI olasz hírügynökség szerdán este jelentette meg nem nevezett forrásra hivatkozva, hogy az operaénekes világsztár "nagyon súlyos állapotban" van, miután nincs eszméleténél, és leállt a veseműködése.

Luciano Pavarotti kétheti kivizsgálás és kezelés után augusztus 25-én távozott egy modenai kórházból, ahol hasnyálmirigyrákkal műtötték.

A 71 éves művész több mint egy éve, tumorjának eltávolítása óta nem jelent meg a nyilvánosság előtt.

Az énekes 2005-ben jelentette be, hogy befejezi pályafutását. Luciano Pavarotti hosszú búcsúturnéra indult, de azt gyakran meg kellett szakítania betegségek és sérülések miatt.

Műtétjét 2006. július 7-én jelentette be menedzsere, ezután valamennyi tervezett fellépését, köztük budapesti koncertjét is lemondták.

Az olasz kormány kedden jelentette be, hogy egy új kitüntetést ítélt oda Pavarottinak.

Luciano Pavarottit akkor ismerte meg az operarajongók táborán kívül a szélesebb közönség, amikor az 1990-es labdarúgó-világbajnokság előtt a Három Tenor tagjaként (José Carreras és Placido Domingo társaságában) lépett fel.


Hasonlóképpen híressé vált Nessun Dorma előadása is, amely a világbajnokság hivatalos himnusza volt.


Karrierjében a nagy áttörés akkor történt, amikor 1963-ban Giuseppe di Stefano olasz operaénekes, a korszak egyik legnagyobb csillaga visszalépett a Bohémélet londoni előadásától.

A brit főváros operatársulata, a Covent Garden ekkor választotta ki azt "a nagydarab fiatalembert" helyettesként - és megszületett a XX. század második felének talán legragyogóbb csillaga.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Furcsán viselkedik a forint

Furcsán viselkedik a forint

A tegnap délutáni dollárerősödés ellenére továbbra sem beszélhetünk fordulatról a forint piacán, a dollárral szemben ugyan távolodik a jegyzés a kulcsfontosságú 360-as szinttől, az euróval szemben azonban továbbra is több mint kéthavi csúcsának közelében mozog a magyar deviza szerdán is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×