eur:
389.44
usd:
361.52
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

John Travolta anya lett

A hatvanas évek rock'n'roll hangulatát megidéző musical, és a 2006-os San Sebastian-i Nemzetközi Filmfesztivál fődíjas filmje is szerepel a heti filmbemutatók között.

A Hajlakk című zenés film főhősének, a középiskolás Tracy Turnbladnek mindene a tánc és a rock'n roll, legfőbb vágya pedig, hogy felléphessen a helyi, baltimore-i zenés-táncos tévéműsorban, a Corny Collins Show-ban.

Egyetlen problémája, hogy az átlagosnál jóval ducibb, ami Amerikában a 60-as évek elején sem segítette a fiatal lányok tévés szereplését.

Tracy azonban - fekete barátainak is köszönhetően - jól táncol, amivel felhívja magára a műsorvezető Corny Collins figyelmét, és bekerül a showba.

Mi lesz a boldog véggel?

Tracy népszerűsége egyre inkább felfelé ível, és a történet itt akár boldog véget is érhetne. Velma, a csatorna igazgatója azonban mindezt rossz szemmel nézi, és nemcsak azért, mert saját lánya így háttérbe szorul a műsorban, hanem mert Tracy a feketék és fehérek egyenjogúságának lelkes híve.

Ezért Velma mindent megtesz, hogy Tracy-t és a feketéket is véglegesen kitegye a televízióból.

A Hajlakkot először 1988-ban John Waters rendező vitte filmre, a mostani adaptáció, Adam Shankman rendezésében azonban a 2002-es musicalváltozatból készült, ami ráncba szedte az eredeti film sokszor laza történetét, és finomított annak nyers humorán.

A főszereplő Tracy-t a tehetséges Nikki Blonsky alakítja, akinek ez az első filmes főszerepe. A mellékszerepekben olyan népszerű színészek láthatók, mint John Travolta és Christopher Walken, akik Tracy szüleit alakítják, a john waters-i hagyományoknak megfelelően Travoltával az anyaszerepben.

A rivális Velmát Michelle Pfeiffer játsza, de fontos szereplője még a filmnek a zene, ami tovább színesíti a 60-as éveket idéző hangulatot.

Kisfiam

Jóval komorabb hangvételű a hét egy másik új filmje, a francia-belga kooprodukcióban készült Kisfiam. A történet középpontjában a kamasz éveinek elején járó Julien és édesanyja áll, aki önző szeretetével teszi tönkre fia életét.

Julien először a szerelembe próbál menekülni, majd nagymamájától és nővérétől kér segítséget, végül pedig már a rendőrséget is kihívja, és öngyilkossággal fenyegetőzik: mindhiába, úgy tűnik anyjával képtelenség szembeszállni.

Martial Fougeron rendező nyomasztó alkotása 2006-ban elnyerte a San Sebastian-i Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, az anya megformálásért pedig Nathalie Baye megkapta a legjobb női alakítás díját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×