eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Külön lakosztályt terveztek Pécsett a világsztárnak

Kedd estétől vendégeskedik Pécsett a világhírű tenor, José Carreras, aki csütörtökön lép fel a baranyai közönség előtt.

A művész magánrepülővel érkezik, majd elfoglalja a Zoób Kati által, külön neki tervezett lakosztályt Pécs egyik belvárosi szállodájában, majd rövid sajtónyilatkozatot ad.

Szerdán délután a művészt díszdoktorává avatja a Pécsi Tudományegyetem, majd közös próbán vesz részt Kincses Veronika operaénekesnővel.

Csütörtökön az Expo Centerben szabadtéri koncertet ad, itt 12 ezren halhatják a két előadás valamelyikét. A tenor a Pécs Európa Kulturális Fővárosa 2010 programsorozat felvezetéseként Sabiona Puertolas spanyol szopránénekessel, Kincses Veronikával, a Magyar Állami Operaház Kossuth-díjas énekesével és a Pannon Filharmonikusokkal lép fel.

A Mediterrán Est elnevezésű programban a népszerű operaáriák mellett a legkedveltebb spanyol, olasz és nápolyi dalok is felcsendülnek. Részletek hallhatók a Rómeó és Júliából, a Toscából és Lehár Ferenc Víg özvegyéből is. A koncertet David Giménez, José Carreras unokaöccse vezényli.

Belépő 60 ezer forintért is

A belépők 7.900 és 14.900 forint közötti összegért kaphatók, de van még néhány 60 ezer forintos platinajegy is a tehetősebbeknek, akik az előadást az első sorból kívánják figyelemmel kísérni és az azt követő fogadáson is szeretnének részt venni.

A világhírű művészt mindenhova kísérik saját testőrei és a szervezők által szerződtetett őrző-védők, de nem kizárt, hogy a koncerten kívül, egy-egy helyszínen az "utca embere" is találkozhat vele, autogramot kérhet és kaphat tőle.

Magoni Zsolt elmondta azt is: a tenor nagyon szereti Magyarországot, hiszen pályája elején sokat lépett fel itt. Különösen emlékezetes a Don Carlosban nyújtott alakítása, amelyet a budapesti Operaház állított színpadra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×