eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

John Travolta és a Hajlakk, Nicolas Cage a jövőbe lát

Augusztus 30-a és szeptember 2-a között 4. alkalommal rendezik meg a Moziünnepet. A rendezvényhez Magyarország 44 városában 86 mozi csatlakozik; több mint 200 filmet nézhetnek meg maximum 360 forintos áron a filmek szerelmesei. A rendezvény díszvendége Jiri Menzel cseh filmrendezo lesz. Hegedus Zsuzsa összefoglalója.

Már hagyománynak számít, hogy a négy napos rendezvény idején premier és premier előtti filmeket is vetítenek; de olyan nagy sikerű alkotások is visszakerülnek a vászonra mint például a Taxi4; a Hannibál ébredése; A Királynő vagy a Parfüm.

A premier filmek között vígjátékok is láthatók, ilyen a John Travolta főszereplésével látható Hajlakk; vagy a francia Az Igen, akarom? című film -, továbbá horror-fantasy (Pokoljárás) és lélektani dráma is akad.
Utóbbi, a Kisfiam című belga-francia film a San Sebastian-i Filmfesztivál fődíját vihette el, és Marie Kremer megkapta a legjobb női főszereplőnek járó szobrot.

Nicolas Cage a jövőbe lát

Premier előtt vetítik például a nagy érdeklődésre számító Next című filmet, melyben Nicholas Cage jövőbe látó férfit alakít; de akinek képessége némileg korlátozott, ugyanis mindössze 2 perccel látja meg hamarabb a történéseket másoknál.

De ugyancsak premier előtt mutatják be a gyerekek egykori kedvencéből, a Tini Nindzsa teknőcök kalandjaiból készített filmadaptációt is.

Magyar filmeket is bemutatnak

A magyar filmek kedvelői is találnak kedvükre valót. Kamondi Zoltán Dolina és Tóth Tamás Farkas című filmje mellett Kamarás Iván színművész Sóhajok című mobiltelefonnal felvett 50 perces filmjével is találkozhat, aki ellátogat valamelyik az akcióban részt vevő moziba. A listát a www.moziunnep.hu weboldalon találják meg.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is lesznek színészek és zenészek, akik jegyet szednek vagy egy-egy film felkonferálását vállaltak el.

A díszvendég Jiri Menzel

A filmek mellett közönségtalálkozókat is szerveznek, az ünnep díszvendége Jiri Menzel cseh filmrendező lesz. "Az Õfelsége pincére voltam című legújabb filmje premier előtt a Moziünnepen kerül először bemutatásra. Bohumil Hrabal csodálatos regényét dolgozza fel. És Jiri Menzellel is lesz majd egy közönségtalálkozó augusztus 30-án este 8 órakor a Művész Moziban. Idén Kamondi Zoltán legújabb filmjének, a Dolinának szerveztünk közönségtalálkozót. Úgyhogy a Művész Moziban 31-i vetítés után az érdeklődők találkozhatnak a filmrendezővel, a film főszereplőjével, Molnár Piroskával, illetve a film a zeneszerzőjével, Melis Lászlóval" - mondta el az InfoRádiónak Tamás Dorka sajtófőnök.

A Moziünnep igazi sikernek számít. Tavaly 421.306 jegyet vettek, ez 40 %-os növekedés az egy évvel korábban értékesített jegyekhez képest; és háromszorosa az egy heti szokásos látogatottságnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×