eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Avar István imádja Márai embernevelő mondatait

Bár eredetileg papnak készült, színművész lett belőle. Avar István azt mondja: voltak pályáján olyan pillanatok, amikor úgy érezte: rosszul döntött; ám egy-egy jól sikerült színházi, vagy filmszerep felülírta ezeket a kételyeket. A színművész augusztus 20-án megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje a csillaggal kitüntetést.

Melyik munkája volt a legfontosabb?

Amikor az ember valamilyen munkát csinál, úgy érzi, hogy az a legfontosabb, a legérdekesebb. Én sok filmben, televíziós műsorban vagy színházi előadásban vettem részt. Én olyan típusú ember vagyok, hogy amit elvállalok, azt mindig komolyan veszem, és fontosnak tartom.

Hogy lesz valakiből, aki papnak készül, színművész?

Az még gyerekkoromban volt, hogy pap akartam lenni. Aztán a háború mindent elintézett. Utána már fel sem merült ez bennem.

Az utóbbi időszakban melyik volt a legkedvesebb szerepe?

Az utóbbi időben a Márai darab, A gyertyák csonkig égnek. Ez egy hallatlanul tömény darab. Tele van élettel, ízléssel, gusztussal. Embernevelő mondatok tömege hangzik el benne. Barátságnevelő mondatok. A könyvet még 16 éves koromban olvastam először. A darabot pedig imádom játszani.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak  - Versenyfutás az idővel

Hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak - Versenyfutás az idővel

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×