eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Veszprém keddtől újra az utcazenészeké

Hét helyszínen, több mint 150 koncerttel várják az érdeklődőket a 8. Veszprémi Utcazene Fesztiválon, amelyre neves hazai előadók mellett az Egyesült Államokból, Mexikóból, Ausztráliából és Európa több országából is érkeznek együttesek.

Késő délután és kora este ismert és kevésbé ismert magyar "utcazenészek" játszanak Veszprém belvárosában az érdeklődőknek, de tavaly óta professzionális külföldi utcazenész-csapatok is szórakoztatják az összegyűlteket - mondta az InfoRádióban a Veszprémi Utcazene Fesztivál szervezője.

Horváth Károly hozzátette: este a meghívott vendégzenekarok adnak koncertet a fesztiválon. Az előadók között ott van a Quimby, a Kispál és a Borz, valamint a Pannonia Allstars Ska Orchestra, de eljön Veszprémbe az amerikai New York Ska-Jazz Ensemble, és az osztrák Fatima Spar und die Freedom Fries is.

Több, itthon kevésbé ismert, de külföldön más nagy sikert aratott fellépő is lesz az idei fesztiválon, egyebek mellett a német Triple Espresso vagy a Russkaja - közölte a szervező.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×