eur:
389.4
usd:
363.57
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"Kovács László legenda lett Hollywoodban"

Legenda lett Hollywoodban Kovács László, és ezt már senki nem veheti el tőle - mondta az InfoRádiónak Koltai Lajos. A Szelíd motorosok, a Papírhold és a Szellemirtók világhírű operatőre 74 éves korában vasárnap hajnalban, Beverly Hillsben hunyt el.

Kovács László és Zsigmond Vilmos is legenda lett Hollywoodban, ezt nagyon nehéz volt elérniük '56-os emigránsként - mondta az InfoRádiónak Koltai Lajos, az elhunyt operatőr barátja.

Az operatőr-rendező hozzátette: kezdetben Kovács László és a Magyarországot vele egy időben elhagyó Zsigmond Vilmos is a legalacsonyabb színvonalú munkákat vállalta el, különböző vállalatok laboratóriumaiban dolgoztak, később olcsó dokumentumfilmekben vettek részt.

Szelíd motorosok

Kovács Lászlóra figyeltek fel először a filmgyártók, ő volt az operatőre az 1970-ben teljesen amatőr körülmények között született Szelíd motorosok című filmnek, amely a világ köztudatában úgy él, mint az egyik legjelentősebb amerikai film - közölte a filmes.

A két operatőr Hollywood legnagyobb rendezőivel dolgozhatott a legszínvonalasabb filmekben - mondta Koltai Lajos.

Mindent elért

"Õk mindent elértek, amit el lehet érni egy magyar filmesnek Amerikában, feljutottak a legmagasabb csúcsra, és ott vannak most is" - méltatta pályatársai munkásságát az operatőr-rendező.

Kovács László a bátorságot, a szakmai tudást, az elhivatottságot és az elszántságot vitte magával - emlékezett az elhunyt operatőrre Koltai Lajos.

"Az elszántság hiányzik ma leginkább a filmesekből" - közölte a Sorstalanság rendezője.

Hanganyag: Sárközi Lóránt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×